Altın madalya Imane Khelif'in oldu: Saldırılar başarıma özel bir tat katıyor

10.08.2024 - 13:40 | Son Güncellenme: 10.08.2024 - 14:05

Cinsiyet tartışmaları ile gündeme gelen Cezayirli boksör Imane Khelif, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda altın madalyanın sahibi oldu.

Altın madalya Imane Khelif'in oldu: Saldırılar başarıma özel bir tat katıyor

AJANSSPOR - HABER

Cezayirli boksör Imane Khelif, Paris 2024 kadınlar 66 kilogram boks finalinde Çinli rakibi Yang Liu'yu yendi. Khelif galibiyetinin ardından kendisine gelen tepkiler hakkında da açıklama yaptı.

Khelif altın madalya kazandı

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları kadınlar boks 66 kilogramda Çinli rakibi Yang Liu'yu 5-0 yenen Imane Khelif altın madalyanın sahibi oldu.

"Tüm dünya ne kadar çok çalıştığımı biliyor"

Imane Khelif altın madalya mücadelesinin ardından yaptığı açıklamalarda ise şunları söyledi: "Olimpiyat tüm bir sporcular için bir rüyadır. Tokyo'ya katıldım ama o zaman yeterince hazırlıklı değildim ve covid dönemiydi, zor zamanlardı. Ama burada, Paris'te tanrıya şükürler olsun ki, tüm dünya, tüm Arap dünyası, tüm Cezayirliler benim ne kadar çok çalıştığımı biliyor. Çoğunlukla ABD'de çalışıyordum, olimpiyatlar için 21 olimpiyat madalyası olan harika antrenör Pedro Diaz ile ABD'de çalıştım. Bugün ise 22 madalyası var, o ayrıca benim altın madalyamı da hak ediyor."

İlgini Çekebilir
Angela Carini, Imane Khelif'ten özür diledi!
Habere Git

"Düşmanlar var, başarı düşmanları"

Imane Khelif kendisine cinsiyet tartışmaları hakkında zorbalık yapan insanlar için ise "Yeterliliğim olup olmadığı, kadın olup olmadığım hakkında medyada çok fazla açıklama yaptım. Bu yarışta yer almak için tam yeterliliğim var. Diğer kadınlar gibi kadınım. Bir kadın olarak doğdum. Bir kadın olarak yaşayıp, kadın olarak yarıştım. Bu konuda hiçbir kuşku yok. Düşmanlar var, başarı düşmanları. Ben onlara böyle diyorum: 'Başarı düşmanları'. Tabii bu da başarıma özel bir tat katıyor." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler