"Altay'a cep telefonundan sarı kart verilmeliydi"

09.03.2020 - 09:47 | Son Güncellenme: 09.03.2020 - 09:55

Fenerbahçe kalecisi Altay Bayındır'ın Denizlispor maçında VAR kararı sonrası telefona koşup bakması tartışma yarattı. Altay Bayındır neden telefona koştu? Bu durumda Altay'ın kart görmesi gerekiyor mu? Yeni kurallar ne diyor? Hüseyin Özkök yazdı...

"Altay'a cep telefonundan sarı kart verilmeliydi"

Fenerbahçe - Yukatel Denizlispor karşılaşmasında konuk takımın kazandığı penaltı sonrası Fenerbahçe kalecisi Altay'ın yedek kulübesine gelerek bir cep telefonuna bakması akıllarda soru işareti yarattı. Pekiyi bu durum kurallara uygun mu? Kurallar ne diyor? Altay kart mı görmeliydi? İşte yanıtı... 

Teknik direktörler teknolojiden yararlanabiliyor

HÜSEYİN ÖZKÖK

IFAB'ın 2018 yılında aldığı ve 2018/19 sezonunda uygulanmasına izin verdiği yeni kuralla birlikte teknik direktörlerin artık kendilerine ayrılan teknik alanda teknolojiden yardım almalarına izin çıkmıştı.

Futbolcular için durum nasıl?

2018 Dünya Kupası ile birlikte takımlar saha kenarında mikrofon, kulaklık, mobil telefon, akıllı telefon, akıllı saat, tablet ve diz üstü bilgisayar kullanabiliyorlar. Bunların dışında herhangi bir teknolojik alet kullandığı tespit edilen görevliler ise kırmızı kartla tribüne gönderiliyor.

Peki, bu durum sahada ve yedek kulübesindeki futbolcular için nasıl?

Oyuncular elektronik ekipmanları kullanamıyor

Futbol Oyun Kuralları'nın 4. Maddesini kapsayan “Oyuncu Ekipmanları” başlığı altındaki 4 numaralı diğer ekipmanlar maddesi Elektronik İletişim bölümünde oyuncuların elektronik ekipmanları kullanamayacakları açıkça belirtilmiş. 

İlgili maddede tam olarak ne diyor?

İlgili madde “Oyuncuların (yedek oyuncular, değiştirilmiş oyuncular ve ihraç edilmiş oyuncular dahil) herhangi bir elektronik veya iletişim ekipmanı giymesine ve kullanmasına izin verilmez” şeklinde düzenlenmiş.

Altay ve Harun'un sarı kart görmesi gerekiyordu

Buna göre Fenerbahçe'nin iki kalecisi Altay ve Harun'un, 4. Kuralın genel mantığı ve eşitlik ilkesine aykırı hareketleri nedeniyle sarı kart görmeleri gerekiyordu. (AJANSSPOR HABER ANALİZ)

Senin için hazırladığımız haberler