Altay'ın yeni teknik direktörü Sinan Kaloğlu oldu

24.03.2022 - 17:14 | Son Güncellenme: 24.03.2022 - 20:15

Süper Lig ekiplerinden Altay'da, teknik direktörlük için Sinan Kaloğlu ile sözleşme imzalandı. Siyah beyazlılarda son olarak Serkan Özbalta görev yapmıştı

Altay'ın yeni teknik direktörü Sinan Kaloğlu oldu

Süper Lig ekiplerinden Altay’da teknik direktörlük görevine Sinan Kaloğlu getirildi. 

Altay'dan resmi açıklama

Altay'dan yapılan açıklamada, yeni teknik direktörlerinin, futbolculuğu döneminde siyah-beyazlı ekiple şampiyonluk yaşayan Sinan Kaloğlu olduğu belirtildi. "Altyapımızın önemli yıldızları arasında yer alan, futbolculuk yaşamının ardından Türkiye Futbol Federasyonunda üst düzey antrenörlük eğitimi veren Sinan Kaloğlu, artık yeni teknik direktörümüz. Gerçek bir Altaylılık duruşuna sahip Kaloğlu'na başarılar dileriz." ifadeleri kullanıldı. Sezona Mustafa Denizli ile başlayan Altay'da daha sonra Mert Nobre ve Serkan Özbalta görev yapmıştı.

İlgini Çekebilir
Son dakika: Altay Teknik Direktörü Serkan Özbalta, istifa etti
Habere Git

Her Altaylı'nın armasına borcumu ödemesi gerekir

2000-2003 yılları arasında siyah-beyazlı formayı giyen, o dönemde Süper Lig'e çıkan kadronun yıldızı olarak parlayan Kaloğlu, ardından Beşiktaş'a transfer olmuştu. Vitesse ve Bochum gibi üst düzey Avrupa ekiplerinde görev yapıp Futbol yaşamını 2017'de noktalayan Kaloğlu, ardından antrenörlüğe geçiş yaptı. Sinan Kaloğlu ile Altay yönetimi ile yaptığı görüşmede, "Altay, evladını çağırıyorsa gelmek görevdir. Her Altaylının armasına borcumu ödemesi gerekir" dediği öğrenildi

 
 

 

Yeni teknik direktörden ilk açıklamalar

Altay'ın yeni teknik direktörü Sinan Kaloğlu, resmi sözleşmeyi imzalamasının ardından ilk açıklamalarını yaptı. Sinan Kaloğlu, şu ifadelere yer verdi:

"Sinan Kaloğlu olduysam, Altay formasıyla oldum"

"Öncelikle çok heyecanlıyım. Büyük Altay'da çok büyük başarılarda bulundum. Çok güzel birlikteliğin içindeydim. Açıkçası buradan Milli Takım'a gittim, Avrupa'ya transfer oldum. Ben Sinan Kaloğlu olduysam, Altay formasıyla oldum."

"En son taraftarın önüne çıktığımda şampiyonduk"

"İlk kez büyük Altay'ın formasını giydiğim gibi heyecanlıyım. Büyük Altay taraftarının önüne çıkacağım. En son taraftarın önüne çıktığımda burada şampiyonluk yaşamıştık. O hiçbir zaman unutulmadı. Şimdi de çok zor bir dönem... En çok ihtiyacımız olan büyük Altay taraftarı. Ben de kendimi Altay Kulübü'nün bir evladı olarak görüyorum."

"En önemli maçımız, ilk maçımız"

"Altay'ın böyle bir teklifle gelmesi benim için bir gurur. Bana güvenen herkesi utandırmayacağım, elimden gelenin en iyisini yapacağım. Çok önemli bir 8 haftamız var. En önemli maçımız ilk maçımız, Antalyaspor maçı. 2002 ruhundaki arkadaşlığımız, inancımız, taraftarın desteği neyse, ben bu desteğin Antalyaspor maçıyla başlamasını umut ediyorum."

"Amacımız daha yukarılarda, iyi bir takım yapabilmek"

"Altay'ın zaten yeri buralar değil. Bizim amacımız onu daha da yukarılarda, iyi bir takım yapabilmek. Bütün taraftarımızın da beklentisi bu. O yüzden çok önemli haftalara geliyoruz. Ben ve ekibim, başkanımız, yönetim kurulu, sevgili Tuna, hepimiz inandık."

"Arma solduğu zaman canı yanan insanlarız"

"Bu kulüp tekrardan düzlüğe çıkacak ve büyük Altay taraftarının da o yaşadığı tüm zaferlerle birlikte tekrar yanımızda olmalarını istiyoruz. Ben onların evladıyım. Büyük Altay arması solduğu zaman canı yanan insanlarız. Bu yüzden de buradayız. Hep birlikte inanırsak, bu zafer kaçınılmaz."

Tuna Üzümcü'den açıklama

Altay Sportif Direktörü Tuna Üzümcü, yeni teknik direktör Sinan Kaloğlu'nun ardından açıklamalarda bulundu. Tuna Üzümcü ise şu şekilde konuştu:

"Sinan Hocam ile omuz omuza mücadele verdik"

"Altay camiasına hayırlı olmasını diliyorum. Sinan Hocam ile zamanında beraber Altay formasını terlettik. Altay için sahada omuz omuza mücadele verdik. Şimdi de Altay için savaşmaya devam ediyoruz. Bu zor günlerde bu kulübe aidiyeti olan insanlarla bir araya gelerek, zorlu süreçten çıkmak için elimizden geleni yapıyoruz."

"Yine olsa gelecek"

"Sinan Hocamız da davetimizi tereddütsüz kabul etti. Altay'ın ligde kalma savaşını son haftaya sürdürecek şekilde buraya gelerek, bizimle beraber mücadele etmeye hazır olduğunu söyledi. Savaşmaya hazır, yarın yine olsa gelecek."

Senin için hazırladığımız haberler