Alt liglerdeki futbolcuları bekleyen tehlike!

15.05.2020 - 10:03 | Son Güncellenme: 15.05.2020 - 10:10

Türkiye Futbol Federasyonu, alt liglerin oynanması için takvimi belirledi. Spor Bakanlığı'nın alt lig maçlarının Antalya'da oynanması yönünde karara vardığı gündemde. Antalya'da iklim şartları futbol maçlarına ne kadar müsait? Ajansspor, sizler için araştırdı.

Alt liglerdeki futbolcuları bekleyen tehlike!

EMRAH KARALİNÇ/AJANSSPOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, alt lig maçlarının oynanması için Antalya şehrinde karar kıldığı gündeme geldi. Fanatik’in haberine göre; Süper Lig maçları İstanbul’da alt lig maçları ise Antalya’da oynanacak. Pekiyi, Antalya, maçlara ev sahipliği açısından ne kadar müsait? Yayıncı kuruluş herhangi bir problem yaşar mı? Antalya’da hava sıcaklığı maçlar oynanırken kaç derece olacak? İşte detaylar…

Alt liglerle ilgili plan değişmişti

Türkiye Futbol Federasyonu, liglerin 12 Haziran tarihinde başlayacağını işaret etse de alt liglerle ilgili planda farklılık söz konusu.

Alt liglerde maçların ne zaman oynanması planlanıyor?

Buna göre; TFF 1. Lig maçlarının 19 Haziran, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig ile Bölgesel Amatör Lig maçlarının 18 Temmuz tarihinde oynanması planlanıyor.

Haziran ayında Antalya’da iklim şartları nasıl?

Haziran ayı, Antalya’da maçların oynanması açısından oldukça müsait görünüyor. TFF 1. Lig maçlarının oynanması planlanan 19 Haziran tarihinde Antalya’da 30 derece civarında hava sıcaklığı olması bekleniyor.

Temmuz ayında sıcaklık artıyor

Temmuz ve Ağustos aylarında ise eğer Antalya’da hava sıcaklığı 35-40 dereceye kadar varabiliyor.

Futbolcular için büyük sıkıntı

Bu durumda, TFF 2. Lig, TFF 3. Lig ve Bölgesel Amatör Lig maçlarına çıkacak futbolcular ciddi sıkıntılar yaşayabilir.

Recep Şamil Yaşacan: “35-40 derecede maç oynamak çok zor”

Bu konuda Ajansspor’a konuşan Spor Turizmi Birliği Başkanı Recep Şamil Yaşacan, ”Gündüz maçları büyük sıkıntı olur. Hava sıcaklığının 35-40 dereceyi bulduğunda maçların oynanması zorlaşır. Öyle olursa 21:00 ya da 22:00 saatlerinde maçların oynanması söz konusu olabilir” diye konuştu.

Yayıncı kuruluş sıkıntı yaşar mı?

Öte yandan Yaşacan, yayıncı kuruluşun herhangi bir sıkıntı yaşayıp yaşamayacağı sorusuna ise, ”Maçların zaten seyircisiz oynanacağı biliniyor. Televizyondan yayın yapılması için uygun yerler var. Eğer önemli olan ligleri bitirmek ise Antalya bu açıdan iyi bir seçenektir” ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler