Alptekin cephesinden ilk yanıt geldi!

15.01.2016 - 12:20 | Son Güncellenme: 19.01.2016 - 11:51

2012 Londra Olimpiyatları Şampiyonu Milli Atlet Aslı Çakır Alptekin için yapılan rüşvet suçlaması ve Dünya Anti Doping Ajansı WADA'nın raporunda yazılanlar büyük yankı uyandırdı ve etkileri de büyük olacak görünüyor.

Milli atlet Aslı Çakır Alptekin'in eşi İhsan Alptekin, Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) tarafından dün yayımlanan raporda, kendileriyle ilgi yer alan bilgilerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. 

"WADA böyle bir hatayı nasıl yaptı anlayamadık" diyen İhsan Alptekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bize Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) yetkilileri tarafından rüşvet teklif edildiği doğru. Ancak biz bunları kesin bir dille reddettik. WADA'nın raporunda yer alan rüşvet vermeyi kabul ettiğimiz ifadeleri kesinlikle doğru değil" ifadelerini kullandı.

Alptekin, WADA yetkilileriyle iletişime geçtiklerini belirterek, "Raporda 35 bin avro peşinat verdiğimiz yer alıyor. Böyle bir şey söz konusu değil. Bununla ilgili bir düzeltme geçecekler. Düzeltmeyi bekliyoruz" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler