Alpine'in yeni hedefi genç pilot! Görüşmeler başladı...

09.04.2024 - 16:22 | Son Güncellenme: 09.04.2024 - 16:31

Formula 1 takımlarından Alpine, yeni sezonda pilot kadrosuna genç bir pilotu ekleyebilir. Jack Doohan ile görüşmelere başlanıldı. İşte tüm detaylar...

Alpine'in yeni hedefi genç pilot! Görüşmeler başladı...

AJANSSPOR HABER

Formula 1 takımlarından Alpine, bu sezona istediği gibi başlayamadı. Geçen sezon markalar sıralamasında 6. sırada yer alan ve 120 puan toplayan Alpine, bu sezon çıktığı 4 yarışta puan barajına giremedi ve hanesine henüz puan yazıdramadı.

Jack Doohan F1'de yer almak istiyor

Alpine'in yedek pilotu Jack Doohan, son üç yıldır takımın test programlarında yer aldı ve takım fabrikasında oldukça zaman geçirdi. 21 yaşındaki Avustralyalı pilot, geçen sezon test sürüşlerinde yer aldı ve araçla uzun süre test sürüşleri gerçekleştirdi. Speedcafe'e konuşan Doohan, "Formula 2'de Liam Lawson ve Oliver Berman ile mücadele ettim, ikisi de harika sürücüler fakat ben de orada iyi sonuçlar aldım. Formula 1 aracında çok rahatım, farklı koşullarda yarış simülasyonları yaptım ve eğer F1 aracının direksiyonuna geçme fırsatım olursa, hemen iyi bir sonuç için mücadele edebileceğim konusunda kendime güveniyorum. Formula 1'de yer almak istiyorum ve gelecek yıl için sözleşme görüşmeleri birkaç gün önce başladı" dedi. 

Gasly ve Ocon'un sözleşmeleri sona eriyor

Alpine'in uzun süredir pilot kadrosunu oluşturan Pierre Gasly ve Esteban Ocon ikilisinin sözleşmeleri sezon sonunda sona erecek. Alpine, ilk 4 yarışta puan elde edemeyen ve son sıralarda yer alan pilotlarıyla ilgili yeni sözleşme görüşmelerine henüz başlamadı.

Senin için hazırladığımız haberler