Formula 1 Haberleri | AlphaTauri yeni aracının örtüsünü kaldırdı

14.02.2022 - 14:11 | Son Güncellenme: 14.02.2022 - 14:33

Formula 1 takımlarından AlphaTauri'nin renkleriyle göz dolduran yeni aracı tanıtıldı. Pierre Gasly ve Yuki Tsunoda’nın hazır bulunduğu lansmandan ayrıntılar haberimizde

Formula 1 Haberleri | AlphaTauri yeni aracının örtüsünü kaldırdı

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1 takımı Scuderia AlphaTauri, yeni sezonda kullanacağı 2022 AT03 model F1 aracı Avusturya’da görücüye çıkardı.

Moda ile Formula 1’i buluşturan marka olan AlphaTauri’nin showroom’unda gerçekleşen lansmana, takım pilotu Pierre Gasly ile takım arkadaşı Yuki Tsunoda da katıldı.

Gasly: "Yeni araç AT03, harika görünüyor"

Gasly, 2022'de kullanacağı AT03 modelin geçmiş dönemlere göre çok farklı olduğunu dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

"Bu yıl araçta büyük bir değişim var çünkü yeni düzenlemeler nedeniyle görünüm ve tasarım tamamen farklılaştı. Bu yüzden takım, tamamen temiz bir sayfadan başlamak zorunda kaldı. Barselona'daki sezon öncesi testlerde yola çıkana kadar AT03'ün gerçek performansını bilemeyeceğiz fakat şimdiye kadar harika göründüğünü söyleyebilirim. Bu yeni sezonun başlangıcı için çok heyecanlıyım."

 

Tsunoda: "Bu renk düzeni ona çok yakışıyor"

 

Geçen sezon Red Bull Genç Pilot programında yetişip AlphaTauri aracı koltuğuna oturan Tsunoda da “Gerçekten harika görünüyor! Elbette gerçek aracı henüz pistte görmedik fakat yeni tarz ve tasarım gerçekten harika. Bence bu renk düzeni ona çok yakışıyor ve umarım herkes lansman videosundan hoşlanır.” dedi.

İlgini Çekebilir
Aston Martin, 2022 Formula 1 aracı AMR22'i tanıttı!
Habere Git

Honda yerine HRC logosu geldi

Öte yandan Honda'nın Red Bull ve AlphaTauri'ye motor sponsorluğunu sona erdirmesi sonrası isim hakkından da feragat etmiş oldu. Böylelikle AlphaTauri de doğrudan Honda markasına sahip değil, bunun yerine HRC logosuna sahip.

Geçen sezon Alpine ile AlphaTauri, sıkı rekabet içine girdi

İtalyan takım, geçen yıl beşincilik için Alpine ile kıyasıya bir rekabete girmiş ve sonunda bu mücadeleyi kazanan Fransız ekip olmuştu. AlphaTauri, 2021 sezonunu takımlar şampiyonasında 142 puanla altıncı sırada bitirdi. Takım bu yıl da ivmesini korumak ve yeni döneme daha güçlü girmek istiyor.

Formula 1'de yeni araç tanıtımları son sürat devam ediyor. Bir sonraki lansman ise yarın Williams tarafından yapılacak.

Senin için hazırladığımız haberler