Motor Sporları Haberleri | Parolin Racing fabrika pilotu Alp Aksoy, Slovakya’da piste çıkıyor

30.05.2024 - 17:11 | Son Güncellenme: 30.05.2024 - 17:16

Türkiye’nin genç milli sporcularından Alp Aksoy, 2024 sezonunda yarışmaya başladığı Champions of the Future Serisi’nde üçüncü yarışına Slovakya’da çıkacak.

Motor Sporları Haberleri | Parolin Racing fabrika pilotu Alp Aksoy, Slovakya’da piste çıkıyor

AJANSSPOR-HABER

Dünyanın en eski karting yarışlarından Industrie Kupası’nda podyuma çıkan ilk ve tek Türk pilot olma ünvanına sahip Alp Aksoy, 2024 sezonunda yarışmaya başladığı Champions of the Future Serisi’nde üçüncü yarışına Slovakya’da çıkacak.

OK kategorisinde yarışıyor

Genç pilot, serideki ilk yarışına Mart’ta İspanya’nın Valensiya şehrinde çıktı. Alp Aksoy, Champions of the Future Serisi’nde Parolin Racing Kart takımıyla OK kategorisinde yarışıyor. 

Birçok seride başarılar elde etti

Milli sporcu Alp Aksoy, profesyonel yarış kariyerine 5 yaşında adım attı. Avrupa ve dünya karting şampiyonalarında aynı anda mücadele eden ilk ve tek Türk pilot olan sürücü, yarışlarında kısa sürede podyumlara çıkmayı başardı. Aksoy, Türkiye Karting Şampiyonası, Türkiye Berat Türker Kış Kupası, CEE Avrupa Şampiyonası, WSK Super Master Series, FIA Karting Dünya Şampiyonası gibi birçok seride başarılar elde etti. 

İlgini Çekebilir
Dünyanın en çekici kadını Formula 1'de! Giydiği bikiniyle nefes kesti!
Habere Git

Sıradaki durak Slovakya!

Champions of the Future Serisi, genç pilotların gelecekte en iyi sürücüler arasına girmesi için önemli bir adım olarak görülüyor. İspanya ve Fransa’daki yarışlarında istikrarlı şekilde yükselişini sürdüren genç sürücünün üçüncü yarışı, Slovakya’daki Slovakia Karting Center’da gerçekleşecek.

Champions Of The Future Serisi ne zaman, hangi kanalda?

30 Mayıs – 2 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek Champions of the Future Serisi, Motorsport TV üzerinden canlı yayınlanacak. 

Senin için hazırladığımız haberler