Fernando Alonso'dan Lewis Hamilton'a Sert Sözler | Formula 1 Haberleri

31.03.2023 - 22:54 | Son Güncellenme: 31.03.2023 - 23:21

Aston Martin pilotu Fernando Alonso, RB19'u "hayatında gördüğü en hızlı araç" olarak niteleyen Lewis Hamilton'ın "hafızasının zayıflamış olabileceğini dile getirdi.

Fernando Alonso'dan Lewis Hamilton'a Sert Sözler | Formula 1 Haberleri

AJANSSPOR - HABER

Formula 1'in yeni sezonunda Red Bull'un ilk iki yarışını kazanması, Lewis Hamilton'ın RB19'u kariyerinde gördüğü en hızlı otomobil olarak tanımlamasına yol açtı. Ancak Fernando Alonso , Hamilton'ın geçmişte kullandığı bazı Mercedes araçlarının da çok önde olduğunu belirterek yanıt verdi.

Hamilton: "Bu kadar hızlı bir araç görmedim"

Hamilton, Red Bull pilotu Max Verstappen tarafından kolay bir şekilde geçildiği Suudi Arabistan GP'sinin ardından verdiği demeçlerde, "hayatında RB19 kadar hızlı bir araç görmediğini" söylemişti. Red Bull RB19 hakkında konuşan Hamilton, "Kesinlikle daha önce hiç bu kadar hızlı bir araç görmedim. Biz hızlıyken bile bu kadar hızlı değildik. Bunun, özellikle diğerlerine kıyasla görmüş olduğum en hızlı araç olduğunu düşünüyorum." yorumunda bulunmuştu. 

Alonso, Hamilton'a katılmıyor

Hamilton'ın açıklamalarına karşı Aston Martin pilotu Fernandı Alonso, L'Equipe'deki bir röportajda , "Buna katılmıyorum," diye yanıt verdi. İspanyol pilot, Hamilton'a katılmadığını belirtti ve Mercedes'in 2015'te bundan çok daha baskın olduğunu söyledi.

İlgini Çekebilir
Fernando Alonso Formula 1’de 100. kez podyumda
Habere Git

Alonso: "Hafızası zayıflamış olmalı, sanırım yaşlanıyor"

Aston Martin'in çifte şampiyon pilot, "Lewis'in RB19 ile ilgili yorumlarına katılmıyorum. Geçen hafta [Suudi Arabistan'da] Red Bull'un 20 saniye arkasındaydım. O ve [Nico] Rosberg ise 2015'te en yakın rakiplerinin bir dakika önündelerdi. Hafızası zayıflamış olmalı, sanırım yaşlanıyor." ifadelerini kullandı. 

Alonso-Hamiton kavgası geçen yıl da yaşanmıştı

Öte yandan Fernando Alonso ile Hamilton arasındaki tartışma geçen yılı hatırlattı. İspanyol pilot Fernando Alonso, geçen yıl Belçika GP'nin ilk turunda geçirdikleri kazanın ardından Lewis Hamilton'a takım telsizinden "aptal" ifadesini kullanmış ve onun sadece ilk sıradan başladığında yarışabilen bir pilot olduğunu söylemişti.

Alonso'nun performansı

Aston Martin, Formula 1 takımlar sıralamasında Red Bull'un arkasında ikinci sırada yer alıyor. Fernando Alonso ise pilotlar sıralamasında son iki yılın şampiyonu Max Verstappen'in 14 puan gerisinde üçüncü sırada bulunuyor. 

Formula 1'de yeni durak Avustralya Grand Prix'si

Sezonun ilk yarışı Bahreyn'de Red Bull'un Hollandalı pilotu Max Verstappen zafere ulaşmıştı. Sezonun 2. ayağı Suudi Arabistan Grand Prix'sinde ise yine Red Bull takımından Meksikalı Sergio Perez birinci olmuştu.

2023 Formula 1 sezonu, bu hafta sonu (31Mart-2 Nisan) gerçekleştirilecek olan Avustralya Grand Prix'si ile devam ediyor.

Melbourne'de yer alan 5,2 kilometre uzunluğundaki Albert Park Pisti'nde yapılacak yarış, 58 tur üzerinden düzenlenecek. Yarın gerçekleştirilecek sıralama turlarının ardından yarış, 2 Nisan Pazar günü saat 08.00'da başlayacak.

Senin için hazırladığımız haberler