Alonso: "En büyük rakibim Michael Schumacher'di" | Formula 1 Haberleri

13.04.2023 - 16:38 | Son Güncellenme: 13.04.2023 - 16:54

Formula 1 haberleri... Aston Martin pilotu Fernando Alonso, yarıştığı pek çok pilot arasından en büyük rakibi olduğuna inandığı kişinin Michael Schumacher olduğunu söyledi.

Alonso: "En büyük rakibim Michael Schumacher'di" | Formula 1 Haberleri

AJANSSPOR - HABER

Formula 1'de 2023 sezonu heyecan dolu mücadelelerle başladı. Sezonun ilk iki yarışı geride kalırken Fernando Alonso'nun, Aston Martin ile performansı sporseverleri şaşırttı.

İspanyol sürücü, Bahreyn, Suudi Arabistan ve Avsutralya'da 3'üncü olarak podyuma çıkmayı başardı. Kariyerinde 20. sezonunu yaşayan Alonso, yarıştığı pek çok pilot arasından en büyük rakibi olduğuna inandığı kişinin Michael Schumacher olduğunu söyledi.

"Michael ile mücadele etmek çok özeldi"

Aston Martin'in sponsoru Bang & Olufsen ile yaptığı bir röportajda Alonso, "Birini seçmek zor çünkü hepsi büyük rakipler ve aynı zamanda çok yetenekli pilotlardı. Bu spora geldiğimde Michael Schumacher yarışları ve her şeyi domine ediyordu, muhtemelen onunla olan rekabetim benim için en büyüktü. Michael ile mücadele etmek çok özeldi, bu yüzden bunu söyleyebilirim." dedi.

Alonso, Schumacher'i yenen ilk pilot olmuştu

Fernando Alonso, 2005 ve 2006 yıllarında dünya şampiyonluğuna ulaşmayı başardı. İspanyol pilot şampiyonluklarını Schumacher'e karşı kazandı ve 1999'dan bu yana Schumacher'i yenen ilk pilot oldu.

"En önemlisi de Michael Schumacher ile savaşmaktı"

Kariyeri boyunca Minardi, Renault, McLaren ve Ferrari gibi takımlar için yarışan Alonso, şampiyonluklarıyla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bizim için en büyük şey, ilk olarak 2005'te beklemediğimiz bir şampiyonluğu kazanmamızdı. Çünkü Renault'nun giderek daha iyi hale gelen bir takım olduğu doğru olsa da, sonuçta şampiyonluk için savaşabileceğimiz noktada değildik. Bu yüzden bizim için harika bir sürprizdi. Bu size çifte mutluluk veriyor, ki bu ilkiydi. İkinci ve en önemlisi de Michael Schumacher ile savaşmaktı." 

Fernando Alonso'nun kariyeri

Formula 1'de yarışmaya 2001 yılında Minardi ile başlayan Fernando Alonso, katıldığı 350 GP'nin 32'sini kazanmayı başardı ve %9.14'lük bir galibiyet ortalaması tutturdu. Alonso, 2005 ve 2006 yıllarında kazandığı şampiyonluklarla o dönemde en genç çifte şampiyon unvanını almıştı ancak İspanyol pilot bir daha şampiyonluk kazanamadı.

Senin için hazırladığımız haberler