Almanya'da seyirciye izin çıktı

15.09.2020 - 21:41 | Son Güncellenme: 15.09.2020 - 21:43

Son dakika haberleri... Almanya Bundesliga'nın yeni sezonu gelecek hafta sonu başlıyor. Bundesliga'da seyirciye izin verildi. Taraftarlar, Bundesliga maçlarına gelebilecek. İşte detaylar...

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

Almanya Kupası'nda bazı eyaletlerdeki şehirlerde tribünlere seyirci alınmasının ardından yükselen haksızlık eleştirileri sonrasında yeniden bir araya gelen 16 eyaletin yöneticileri hafta sonu başlayacak Bundesliga 1 ve 2'de 6 hafta boyunca deneme amaçlı tribünlere stat kapasitesinin %20'si kadar seyirci alınmasına karar verdiler.

Seyirciler daha önce Almanya Futbol Federasyonu ve Bundesliga yönetimleri tarafından ortaklaşa hazırlanan "stadyuma dönüş konsepti" çerçevesinde statlara alınacak. Eyalet yönetimleri tarafından alınan karar sadece futbol değil, basketbol, voleybol, hentbol ve buz hokeyi maçları için de geçerli olacak.

Bundan bir süre önce Almanya Başbakanı Angela Merkel ve 16 Eyalet Başbakanı yaptıkları toplantıda 31 Ekim'e kadar spor müsabakalarına seyirci alınmaması kararını almışlar ancak eyalet sağlık kurumları DFB ve DFL konseptine uygun olarak kupa maçlarında statlara seyirci alınmasına karar vermişlerdi. Bu durum yarışmada eşitliği bozacağı gerekçesiyle eleştiriye uğramıştı.

Alınan yeni karar sonrası açıklamalarda bulunan Bavyera Eyaleti Başbakanı Markus Söder, bunun bir çeşit deney olacağını, bir başlangıç denemesi olacağını söyledi. Söder ayrıca kırallara uyulup uyulmayacağını çok dikkatli şekilde takip edeceklerinin de altını çizdi. Dortmund CEO'su Hans-Joachim Watzke de bir açıklama yaparak alınan karara çok sevindiklerini söyledi.

Senin için hazırladığımız haberler