Almanya'da istemeyen hakem maça çıkmayacak!

11.04.2020 - 14:23 | Son Güncellenme: 11.04.2020 - 14:27

Almanya'da istemeyen hakem maça çıkmayacak!

Koronavirüs krizi sonrası toparlanma işaretleri veren Almanya'da DFL Bundesliga 1 ve 2'de en geç 9 Mayıs'ta lige yeniden başlama planları yaparken Almanya Futbol Federasyonu DFB de hakemler için yeni bir çalışma düzeni belirledi. Bild'de yer alan özel habere göre hakemleri çok önemli değişiklikler bekliyor.

Hüseyin Özkök - Ajansspor

DFB Hakem Direktörü Heike Ullrich, Hakem Departmanı Yönetmeni Florian Götte ve Hkem Kurulu Başkanı Lutz-Michael Fröhlich, hakemlerle yaptıkları video konferans toplantısında alınan kararları kendilerine ilettiler.

Haberde hakemlerin nasıl bir düzenle çalışacağının ayrıntıları şu şekilde veriliyor:

Bölgesel görevlendirme

Normal düzende hakemler herhangi bir şüpheye yer bırakmamak için geldikleri bölgelerin veya şehirlerin takımlarının maçlarını için yönetemiyordu. Örneğin, Münih'te yaşayan Felix Brych Bayern Münih, Berlin'de yaşayan Manuler Grafe Hertha veya U.Berlin maçlarında görev alamıyordu. Ancak Koronavirüs kararları sonrası artık hakemler yaşadıkları şehrin takımları dahil yalnızca kendi bölgelerinde maç yönetecekler. Bununla birlikte DFB, hakemlerin uzun seyahatlere çıkmalarının önüne geçmeyi amaçlanıyor.

Konaklama

Normalde kendi bölgelerinin dışında maç yönetmek zorunda olan hakemler maçlara karşılaşmanın 1 gün öncesinde tren veya uçak ile giderek bir otelde konaklıyorlardı. Ancak artık kendi bölgelerinin dışına çıkmayacak olan hakemler bundan sonra maç günü stada araba ile götürülecek ve maç sonrası derhal evlerine geri bırakılacak.

Koronavirüs testi

Alınan karara göre bir maçta görev alacak tüm hakemler maç öncesi Koronvirüs testine tabi tutulacak. Bunun sağlanması için de testi yapacak ülke çapındaki doktorlar önceden belirlenecek.

VAR Odası

Köln'deki VAR merkezinde görev yapacak hakemler, süpermarketlerde kasiyerlerin kullandığı plastik maskeleri kullanacak. Ayrıca DFB, VAR merkezindeki tüm görevlilerin maske takmasını planlıyor. VAR görevi yapan hakemler artık birkaç maç arka arkaya görev alacaklar.

Gözlemciler evde

Maçların normal olduğu dönemde hakem gözlemcileri tribünde yer alıyordu. Ancak DFB gözlemcilerin maçlar seyircisiz de olsa maçı evlerinde televizyondan izleyerek hakemleri değerlendirmeleri kararını aldı.

İstemeyen maç yönetmiyor

DFB'nin adlığı karara göre eğer maçlar yeniden oynanmaya başlarsa hakemler eğer isterlerse maç yönetecekler. Tecrübesine göre yılda 60 bin ile 80 bin Euro arasında sabit maaşı olan hakemler maç yönetmek istemese bile maaşını almaya devam edecek. Ancak maç başına ödenen 5000 Euro gelirden olacak.

Senin için hazırladığımız haberler