Almanya, tribünlere dönüş planını da çizdi

15.07.2020 - 23:20 | Son Güncellenme: 15.07.2020 - 23:25

Son dakika Bundesliga haberleri... Almanya Ligi'nde seyircili maçların yeniden başlaması için uygulanacak kurallar belli oldu. Almanya Futbol Federasyonu ve Bundesliga Yönetimi tribüne dönüş için bir çalışma yayınladı. İşte detaylar...

Almanya, tribünlere dönüş planını da çizdi

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

Almanya Futbol Federasyonu (DFB) ve Bundesliga Yönetimi (DFL), bugün Bundesliga, 2. Bundesliga, 3. Lig, Almanya Kupası, Kadınlar Bundesliga ve Almanya Milli Takımı maçlarında seyircinin yeniden tribünlere dönüşünü içeren bir temel prensipler ve yönergeler konsept çalışması yayınladı.

Tamamıyla tavsiye niteliğinde olan ve toplamda 41 sayfadan oluşan konsept çalışmasında önerilen uygulamalar, eyalet yönetimleri ve kulüpler için bir rehber görevi görürken, her eyalet ve kulüp, nihai planlamayı kendi kuralları ve olanakları çerçevesinde yapacak.

Son kararı kim verecek?

DFL’den yapılan açıklamada, çalışmanın Almanya Federal Sağlık Bakanlığı’na sunulduğu, bakanlığın ise seyircili maçların bölgesel salgın verileri ve kulüplerin kendi bölgelerinde yapacakları konsept çalışmaları ile sonuca ulaştırılmasını tavsiye ettiği ve de son kararı şehirlerdeki sağlık yetkililerinin vermesini istediği belirtildi.

Ayakta seyirci alınmasın

Federal Sağlık Bakanlığı sözcüsü tarafından daha sonra yapılan açıklamada ise, özellikle sağlık kurallarına yüksek standartta uyulması gerektiği kaydedildi. Bakanlık sözcüsü, 1.5 metre sosyal mesafe kuralının uygulanması için statlardaki seyirci sayısının azaltılması gerektiğini vurgulayarak, ayakta seyirci alınmaması ve stada geliş gidişler için çalışmalar yapılması ve alkol servis edilmemesi gerektiğinin de altını çizdi.

Bununla birlikte DFL, yeni sezon 18 Eylül'de başlamadan önce kulüpler birliği toplantısı düzenleyerek, başta misafir seyirci kontenjanı olmak üzere, çok sayıda konuyu karara bağlayıp,  yeni sezon planlarına son şeklini verecek.

Pandemiyi üçe ayırdılar

Konseptin bir şehirdeki bir stada seyirci alınabilmesi için önerdiği en önemli nokta ise, pandemi düzeyinin üçe ayrılması.

1- Pandemi düzeyi yüksek:

Haftada her 100.000 nüfusta 35 yeni vaka olması halinde, seyirci alınmayacak.

2- Pandemi düzeyi orta:

Haftada her 100.000 nüfusta 5’ten fazla 35’ten az vaka sayısında seyirci belli kıstaslar çerçevesinde alınacak.

3-Pandemi düzeyi düşük:

Haftada her 100.000 nüfusta 5 vakadan az olması durumunda kademeli olarak kulüp ve şehrin yetkili sağlık birimleri ile görüşerek stada seyirci alınacak.

Konsept seyircilerin evlerinden çıkıp stada gelişlerine, stada girişine, içerideki hareketlerine maç sonrasında çıkışı ve tekrar evlerine gidişine dair çeşitli öneriler getirirken toplu taşıma araçları yerine yayan, bisiklet veya özel otomobil ile stada gelinmesi tavsiye ediliyor.

Senin için hazırladığımız haberler