Alman oyunculara rekor Euro 2024 şampiyonluk primi!

30.05.2024 - 21:27 | Son Güncellenme: 30.05.2024 - 21:36

Almanya Futbol Federasyonu'nun yaklaşan 2024 Avrupa şampiyonası öncesi kadrodaki isimlere vereceği şampiyonluk primi dudak uçuklattı.

Alman oyunculara rekor Euro 2024 şampiyonluk primi!

Hüseyin ÖZKÖK-AJANSSPOR

Almanya'da düzenlenecek olan 2024 Avrupa Şampiyonası'nda kendi ülkelerindeki turnuvayı kazandıkları takdirde 26 oyuncuya 400'er bin Euro'luk rekor prim verilecek. Kaptan İlkay Gündoğan liderliğindeki oyuncu konseyiyle yapılan görüşmelerde Almanya Futbol federasyonu DFB, önceki büyük turnuvaların toplam rakamlarını baz almayı kabul etti.

"Herhangi bir değişiklik olmayacak"

DFB Spor Direktörü Andreas Rettig, Perşembe günü Alman DPA Ajansı'ya verdiği röportajda, "2021 Avrupa Şampiyonası ve 2022 Dünya Kupası ile karşılaştırıldığında performansa bağlı turnuva primlerinde herhangi bir değişiklik olmayacak, geçen yıl oyuncu konseyiyle bu konuda anlaşmıştık" dedi. 

Toplamda 10.4 milyon Euro prim!

Milli Takımın şampiyonluğu kazanması halinde Alman Futbol Federasyonu tarafından 26 oyuncuya verilecek prim 10,4 milyon Euro olacak. Ancak UEFA, Avrupa şampiyonu olan takıma toplamda 34 milyon Euro'ya kadar prim ödeyecek. 24 takımın tamamı turnuvaya katılım parası olarak 9,25 milyon Euro alacaklar.

İlgini Çekebilir
Milli futbolcu Bertuğ Yıldırım aşka yelken açtı! Sevgilisiyle el ele görüntülendi...
Habere Git

Oyuncu konseyi ile yapılan müzakerelerin ardından 61 yaşındaki Rettig, takıma "özel bir teşekkür" göndererek, "Oyuncularımız milli takım vakfına yaptıkları katkının yanı sıra, DFB'deki gençlik çalışmalarına da maddi destek sağlıyorlar. Kendi ülkelerindeki Avrupa Şampiyonası'nda gençlere bir şeyler vermeleri bizi özellikle memnun ediyor" açıklamasını yaptı. 

Senin için hazırladığımız haberler