Ali Koç'tan transfer sözleri: "Bizimle kalacak!"

29.05.2024 - 15:09 | Son Güncellenme: 29.05.2024 - 15:58

Süper Lig takımlarından Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç; İrfan Can'lar, Fred'ler Ferdi'ler Osayi-Samuel'ler astronomik bir rakam gelmezse takımda kalacak.

Ali Koç'tan transfer sözleri: "Bizimle kalacak!"

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

"Fitilini ateşlediğimiz mücadeleyi sonuçlandırmak için adayım"

Koç, "Fenerbahçemize her türlü haksızlığı her türlü adaletsizliği hatta her türlü saldırıyı yapanlara karşı geldiğimiz günden beri mücadele ettik. Mücadelenin dozajı arttı. Dolayısıyla başladığımız işleri bitirmek, eski zihniyetin tekrar Fenerbahçe Spor Kulübü'ne hakim olmaması... Fitilini ateşlediğimiz mücadeleyi sonuçlandırmak için adayım.

Aziz Yıldırım açıklaması

Fenerbahçe eski başkanı Aziz Yıldırım ile ilgili konuşan Koç, "Eski başkanımız diyor ya, 'Fenerbahçe'nin önünü keseni ezeceğim'. Sonra şöyle diyor, 'Kim var Fenerbahçe'nin önünü kesen.' Sayın başkan en çok szi yaşadınız. 7 yılda 3 kez son dakikada şampiyonluklarımız kurgularla elimizden aldı. Otobüsümüze saldırıldı, ondan sonraki sene bir futbolcumuzun arabasına kurşun atıldı. Ne oluğu hala bilinmiyor. Ezeceksiniz de, o zaman neden ezmediniz bugünleri bekliyordunuz. Çok daha diri ve kuvvetliyken yapmadınız da şimdi nasıl yapacağınızı bir anlatmanızda fayda var.

"Kaç tane CAS'ta dava çözmek zorunda kaldık"

Bu kulüp 6 sene öncesine dönemez. Hepimiz kulübümüzü şampiyon yapmak istiyoruz. Ama ne demek borç beni ilgilendirmez? Nasıl ilgilendirmez? Kaç tane CAS'ta dava çözmek zorunda kaldık. Çok şükür bugün bir tane davamız yok. Bizden alacaklı bir tane sporcu yok. Günü geçmiş ne borçlar ödedik biz geldiğimizde. Bu nasıl bir nankörlüktür sanki hiçbir şey yapılmamış gibi davranmak.

Kendi dönemlerinde Fenerbahçe'ye operasyon yapılırken haykırıp isyan edenler, bugün yine Fenerbahçemize karşı operasyon yapıldığında birliktelik değil ayrıştırma, bölücülük yapıyorsa, saldırıları küçümsüyorsa, hatta alay ediyorsa onların da Fenerbahçeliliğine yazıklar olsun. Çıkalım er meydanına. Cesur olan, medeni olan, fikirlerine, düşüncelerine ve seçim sürecinde savunduğu iddialara güvenen, diğer adayın suratına tek tek bunu sayar. Sizlerde Fenerbahçelilerin resmi temsilcileri olarak, kongre üyelerimiz olarak canımızdan çok sevdiğimiz Fenerbahçe'yi kimlerin yönetmesi gerektiğini çok daha sağlıklı bir şekilde karar verebileceğiniz iklim  oluşmuş olur.

"Soruyorum; siz nasıl bu gemiyi çevireceksiniz?"

Soruyorum rakip adaya (Aziz Yıldırım); siz nasıl bu gemiyi çevireceksiniz? Koç Spor oldu diyorsunuz Fenerbahçe. Yazıklar olsun size. Sizin bıraktığınız sezon Fenerbahçe A takımının göğüs sponsoru yoktu. 2024 yılında Fenerbahçe'nin bütün takımlarının boş reklam alanı yok ve bunu küçümsüyorsunuz.

Dün şunu söylemiş: "Ali Koç 100 milyon Euro hibe edeceğim demişti, kaç para etti bilen var mı, soruyorum biekn var mı, yok. Her şey gizli. Belki hiçbir şeyi hibe etmedi. Varsa çıksın kamuoyuna söylesin. Ben şu kadar hibe ettim, bu kadar daha edeceğim. 150 milyon Euro'yu bulacağım desin. 150 milyon Euro hibe etmezse hukuki olarak ne gerekiyorsa yapacağım."

Sayın Aziz Yıldırım siz çıldırdınız mı ya? İşi yarışa sokan sizdiniz. Bir 100 dediniz, bir 150 dediniz, lira dediniz, milyon dediniz, kürsüden indiniz, iletişimci arkadaşlara dediniz ki Euro değil ha aman yanlış yazmayın TL olduğunu söyleyin. Siz dediniz. Bunlar mevcut. Kayıtlarda da mevcut. Ben utanıyorum bu işleri konuşmaktan. En kötü günde ben şunu yaptım ben bunu yaptım hiçbir zaman demedim. Siz gelip bunu alay konusu haline getiriyorsunuz. Bir mahkemeye verecekmiş. Hukuktan da bihaber. Sayın Aziz Yıldırım topunuz gelin demiştim. Tek gelin, topunuz gelin. Ama gelin. Kaçmayın" dedi.

"Mario Branco bu sezon da bizimle devam edecek"

Mario Branco ile yola devam edeceklerini söyleyen Koç, "Geçen sene Mario Branco bir işlere imza attık. Mario Branco bu sezon da bizimle devam edecek. Zaten birkaç aydır o ve ekibi önümüzdeki sezon kadro mühendisliği, çalışmalar, temaslar yapmış vaziyettedir. Aslında çok eksiğimiz yok. İrfan Can'lar, Fred'ler, Ferdi'ler, Osayi'ler... Bunların hepsi olağanüstü astronomik bir rakam gelmediği taktirde takımda kalacak. Seneye daha da güçlü bir kadro kuracağız. Geçmişten aldığımız, tecrübe edindiğimiz konulardan hareketle daha iyi nokta atışları yapacağız. Önümüzdeki sezon sistemi de yeneceğiz" şeklinde konuştu.

"Çok kuvvetli bir yönetim kurulu kurduğumuza inanıyorum"

Futbol A.Ş.’yi daha aktif hale getireceklerinden de bahseden Koç, "Çok kuvvetli bir yönetim kurulu kurduğumuza inanıyorum. Seçime 3 gün kala nihai liste açıklanacak. Benim tarafımdan beklediğim bir değişiklik yok. Bir adım öteye gideceğiz. Erol Bilecik ve Fethi Sekin, SPK başvurularını hazırladılar. Futbol A.Ş.’yi bu yönetim kurulumuzla benzer bir şekilde bu yönetim kurulunun aynası gibi orada da çok güçlü isimlere yer vereceğiz. Futbol A.Ş.’yi daha aktif hale getireceğiz" cümlelerine yer verdi.

Senin için hazırladığımız haberler