Fenerbahçe'de Ali Koç'tan flaş Ferdi Kadıoğlu hamlesi

16.08.2024 - 14:38 | Son Güncellenme: 16.08.2024 - 14:42

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'tan Premier Lig'e transferi gündemde olan milli futbolcu Ferdi Kadıoğlu için flaş bir hamle geldi. İşte detaylar...

Fenerbahçe'de Ali Koç'tan flaş Ferdi Kadıoğlu hamlesi

Aygün ÖZİPEK - AJANSSPOR

Fenerbahçe'nin 24 yaşındaki yıldız futbolcusu Ferdi Kadıoğlu'nun adı uzun zamandır Premier Lig ekipleri Brighton ve Manchester United ile anılıyor hatta milli oyuncunun Brighton ile el sıkıştığı öne sürülüyor.

Fenerbahçe, Ferdi'yi satmak istemiyor

Öte yandan Fenerbahçe, Ferdi Kadıoğlu'nu takımda tutmak istiyor. Teknik direktör Jose Mourinho geçtiğimiz günlerde, takımdan ayrılması gündemde olan Ferdi Kadıoğlu'nun kalmasını tercih edeceğini ama bunun kendi elinde olmadığını dile getirmişti. Sarı lacivertli yönetim de ligde mutlak şampiyonluk hedefine ulaşmak için yıldız futbolcunun takımda kalmasını istiyor.

Ali Koç'tan yeni hamle: yıllık ücretine zam

Fenerbahçe Kulübü Başkanı kariyerini İngiltere'de sürdürmek isteyen Ferdi Kadıoğlu'nu takımda kalmaya ikna etmek için yeni bir hamle yaptı. Koç, sarı lacivertli kulüpte yıllık 1,4 milyon Euro kazanan milli futbolcunun maaşını 2,5 milyon euro'ya yükseltme teklifinde bulundu. Ancak Ali Koç'un bu hamlesi de Ferdi Kadıoğlu'nu kalmaya ikna etmeye yeterli olmadı.

Brighton ile el sıkıştı

Öte yandan Premier Lig ekibi Brighton'un Ferdi için hafta başında Fenerbahçe'ye bonuslarla birlikte 35 milyon euroluk resmi teklifte bulunduğu basına yansımış, milli futbolcunun da İngiliz ekibiyle el sıkıştı ileri sürülmüştü.

1,4 milyon euro'ya transfer edildi

Fenerbahçe’nin Temmuz 2018’de Hollanda kulübü NEC Nijmegen’den 1,4 milyon euro bonservis bedeli karşılığında kadrosuna kattığı yıldız futbolcu son 3 yılda hem sarı lacivertli forma hem de milli takımda sergilediği performansla Avrupa kulüplerinin radarına girmişti.

Sözleşmesi 2026'da bitiyor

2026 Haziran ayı sonuna kadar sözleşmesi bulunan Ferdi Kadıoğlu geçtiğimiz sezon 51 maçta 3 gol 5 asistlik performans sergilemişti. bu sezonda forma giydiği 4 resmi maçta bir gollük katkı veren yıldız futbolcunun güncel piyasa değeri 30 milyon Euro olarak gösteriliyor.

Senin için hazırladığımız haberler