Ali Koç'tan "ayakta tribün" açıklaması... UEFA kabul eder mi?

08.06.2024 - 17:35 | Son Güncellenme: 08.06.2024 - 17:56

Fenerbahçe Olağan Seçimli Genel Kurul'da konuşan Ali Koç, Ülker Stadyumu'nda yapılmasını planladıkları ayakta tribün çalışması hakkında bilgi verdi.

Ali Koç'tan "ayakta tribün" açıklaması... UEFA kabul eder mi?

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe'de seçim heyecanı bugün yapılan Seçimli Olağan Genel Kurul'da başladı. 2018 yılından bu yana kulübü yöneten Ali Koç, kürsüye çıkarak toplantının son konuşmasını yaptı.

Koç, Ülker Stadyumu'nda planladıkları ayakta tribün çalışması ve daha önce stadın isminin Fenerbahçe Atatürk Stadyumu olması yönünde alınan kararın yürürlüğe girmesi için hükümet ile yapılacak görüşmeler hakkında bilgi verdi.

"Stadyum ismini seneye inşallah yenileyeceğiz"

Mevcut Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Stadyum ismini seneye inşallah yenileyeceğiz. Bakarsınız Aralık, Ocak ayına yenilemiş olacağız. Oradan gelen parayı kırdırıp bankaya vereceğiz ve borç oranımız sağlıklı bir seviyeye düşecek" açıklamasını yaptı.

İlgini Çekebilir
Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a son çağrı!
Habere Git

"Bir kale arkası tribününde 3 tane numune var"

Ali Koç, "Bir kale arkası tribününde 3 tane numune var şu an. Ayakta daha fazla taraftar alabilmek için yapılan bir çalışma. Mevzuata göre UEFA maçlarında ayakta durmak yok ama 5 ülkede deniyorlar. Biz de denemeye girmek istedik. Önümüzdeki sezon deneyecekler. Eğer izni alamazsak, zaten oturulmuyor orada, mavi renkte daha dar oturaklar olacak ve kapasite artacak" dedi.

"Bir stadyum gösterildi bana göre olmaz, siz yiyorsanız ne ala"

Başkan adayı Aziz Yıldırım'ın stadyum vaadi hakkında konuşan Koç, "Bize bir stadyum gösterildi. Önce 3 ay dendi, sonradan birileri uyardı herhalde, 6 ay dendi. Bana göre olmaz, bize göre olmaz. Yaratmak istedikleri imaja uyuyorsa, siz de yiyorsanız ne ala" ifadelerini kullandı.

Türkiye ayakta tribün için UEFA'dan izin alabilir mi?

Ali Koç'un ayakta tribünü deneyen UEFA'dan izin almak istediklerini söylemesi üzerine Ajansspor'dan Hüseyin Özkök konuya açıklık getirdi. Özkök, Türkiye'nin UEFA'dan izin alması konusunda şansının olmadığına vurgu yaptı.

İlgini Çekebilir
Aziz Yıldırım: "Ali Koç, 'Gerekirse kavga edelim' dedi"
Habere Git

Özkök: "Türkiye'nin herhangi bir şansı yok"

Hüseyin Özkök, "Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un kongre konuşmasında bahsettiği Avrupa kupalarında kale arkalarına ayakta seyirci alma izni konusunda Türkiye'nin herhangi bir şansı yok" ifadelerini kullandı.

"Toplam 10 ülkede ayakta seyirci test uygulaması yapılacak"

Özkök, "Bu test uygulaması iki sezondur Almanya, İngiltere, İspanya, İtalya ve Fransa'daki maçlarda deneniyordu. UEFA gelecek sezon testlerin 5 ülkede daha yapılmasına karar verdi. Hollanda, Belçika, İskoçya, Portekiz ve Avusturya'da da diğer 5 ülke ile birlikte toplam 10 ülkede ayakta seyirci test uygulaması yapılacak" dedi.

"Bu iş kulüp değil ülke bazında yapılıyor, ancak karar çoktan verildi bile"

Özkök son olarak, "Ali Koç UEFA'ya müracaat ettiklerini söyledi. Ancak bu iş kulüp değil ülke bazında yapılıyor. Yani eğer izin verilirse Türkiye'den katılan tüm kulüplere izin verilir. Ancak bu konudaki karar anlattığım gibi çoktan verildi bile" açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler