Ali Koç MHK ve Zorbay Küçük Hakkında Açıklama Yaptı

11.03.2022 - 16:11 | Son Güncellenme: 11.03.2022 - 17:19

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, MHK'nın hakem kararı ve Trabzonspor maçında İrfan Can Kahveci'ye kırmızı kart gösteren hakem Zorbay Küçük hakkında açıklama yaptı.

Ali Koç MHK ve Zorbay Küçük Hakkında Açıklama Yaptı

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, düzenlediği basın toplantısında Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) önerdiği ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından kabul edilen hakem kararı ve Trabzonspor maçında görev yapan Zorbay Küçük hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ali Koç Zorbay Küçük'ün öfke kontrolünün zayıf olduğunu söyledi.

Kırmızı gördü, 1 maç ceza aldı

İrfan Can Kahveci, Fenerbahçe-Trabzonspor maçının 18. dakikasında Siopis'e yaptığı müdahale sonrası hakem Zorbay Küçük tarafından kırmızı kart ile cezalandırılarak, oyun dışında kaldı. TFF, Fenerbahçeli futbolcuya 2 maç yerine, 1 maç ceza verdi. Kamuoyu tarafından bu durum, Zorbay Küçük'ün yanlış karar verdiği yönünde yorumlandı.

Başakşehir-Antalyapor maçına görevlendirildi

Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan dev maçta verdiği kararlar ile konuşulan Zorbay Küçük, İrfan Can'ın 1 maç ceza alması ile yanlış karar verdiği ve oyunun gidişatını etkilediği düşünülürken, Medipol Başakşehir-Fraport TAV Antalyaspor maçına görevlendirildi. Başakşehir ve Fenerbahçe cephesi bu gelişme sonrası tepki gösterdi.

Başakşehir'den MHK'ya çarpıcı sorular

Son haftalarda Türk futbolunun tartışmalı ismi haline gelen Zorbay Küçük'ün, Başakşehir maçına atanması üzerine İstanbul temsilcisi, yaptığı açıklama ile tepkisini ortaya koydu. Başakşehir, MHK'ya çarpıcı sorular yöneltti.

"Hakem kalmadığı için mi Zorbay Küçük?"

Başakşehir cephesi MHK'ya şu soruları yöneltti:

  • "Bu hafta oynanacak olan Başakşehir-Antalya maçına atanan bir hakem, onurlu bir duruş sergileyerek maçı iade etmiş midir?"
  • "Geçen hafta oynanmış olan Fenerbahçe-Trabzon maçında kırmızı kart gösterilen oyuncuya Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu 1 maç ceza vererek hakemin hatalı karar verdiğine kanaat getirmiş midir?"
  • "Bu kırmızı kartı gösteren hakem Zorbay Küçük listenizde görevlendirecek başka hakem kalmadığı için Başakşehir-Antalya maçına atanmış mıdır?"

Ali Koç, Zorbay Küçük hakkında açıklama yaptı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzonspor maçı hakemi Zorbay Küçük için şunları söyledi: "Fenerbahçe - Trabzonspor maçının tarihi 16 Şubat'ta açıklandı. Zorbay Küçük de 23:55'te açıklandı. Aynı gece, Zorbay Küçük Alanyaspor - Gaziantep FK Türkiye Kupası maçını yönetti. Maç uzadı, saat 23:20'de TFF, maç tebligatını Zorbay Küçük'e yaptı."

"Bir müdahale olduğu ortada"

"Geleneklere sadık kalan anlayışla bu atama yapılsaydı bunlar yaşanmazdı. Bir müdahale olduğu ortada ama son derece amatör bir yaklaşım. Bu iş, kalıplara o kadar aykırı ki açıklama yapmak zorunda kaldık. Zorbay Küçük'ün gece yarısı atanmasında bir kasıt var mıdır?"

"Bu maçın hakemi Zorbay Küçük değildi"

"Bu atama, bize göre son dakika değişikliğiyle gerçekleşti. Büyük ihtimalle bu maçın hakemi Zorbay Küçük değildi. Son anda atandı."

"Sinir problemi var, futbolcularla polemiklere girdi"

"Böyle bir maça atanan hakem önceki hafta maç almaz veya zorluk seviyesi düşük bir maç alır. Fiziken ve mental olarak büyük maça gerekli hazırlıkları yapabilmesi için bu teamül uygulanır. Zorbay Küçük için bunun uygulanması daha da önemlidir çünkü bu hakemin sinir probleminin olduğunu herkes biliyor. Yönettiği bazı maçlarda futbolcularla polemiklere girdiği durumları hatırlıyoruz."

Galatasaray-Başakşehir maçında da gündeme gelmişti

Ali Koç'un sinir probleminin olduğunu iddia ettiği Zorbay Küçük, daha önce de Galatasaray-Başakşehir maçında, futbolcular ile girdiği diyaloglar ile gündeme gelmişti. Zorbay Küçük için dönemin Galatasaray yardımcı antrenörü Necati Çelik açıklamalarda bulundu.

"Zorbay bize lan dedi"

Necati Ateş, "4. hakem ve Zorbay diyeceğim ona Zorbay. Zorbay bize lan dedi. Gidin lan demiş bize.  Go lan demiş. İtiraz edebiliriz. Gerekirse kırmızı verirsin. Sen lan diyemezsin! Sen Galatasaray oyuncusuna bu ifadeleri kullanamazsın. Demek ki arkasında nasıl bir güç varsa böyle rahat konuşabiliyor." dedi.

İlgini Çekebilir
CANLI | Fenerbahçe Başkanı Ali Koç basın toplantısı düzenliyor
Habere Git

Arda Turan ile geçen diyaloğu aktardı

Zorbay Küçük ile Arda Turan arasında geçen tartışmayı aktarıran Necati Ateş, "Arda, maç bittikten sonra tepki veriyor. Hakem ise 'ne yapacaksın, ayakkabı mı atacaksın?' diyor. Bunları yaşamak çok üzücüydü. Konunun takipçisiyiz. Zamanla göreceğiz neler olacağını" ifadelerine yer verdi.

"Burada bu akşam öyle şeyler yaşandı ki..."

Başakşehir ile 1-1 berabere kalınan maçın ardından konuşan Berkan Kutlu, "Burada bu akşam öyle şeyler yaşandı ki, saygı çerçevesini aştık. Bunu söylememin nedeni de, Kerem’e yalancı denmesi. Bize yalancı denmesi! Kerem'e dendi. Hiçbir şey yapmadığı halde Kerem'e kullanılan kelimeler. Saygı bekliyoruz. Niye oluyor bunlar? Bu saygısızlıklar bitsin!" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler