Ali Koç, Hasan Arat'ı ziyaret etti! İki başkan açıklama yaptı

18.12.2023 - 16:21 | Son Güncellenme: 18.12.2023 - 18:06

Son dakika haberleri. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Beşiktaş'ın yeni başkanı Hasan Arat'a "hayırlı olsun" ziyaretinin ardından açılmalarda bulundu. Detaylar.

Ali Koç, Hasan Arat'ı ziyaret etti! İki başkan açıklama yaptı

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Beşiktaş'ın yeni başkanı Hasan Arat'a "hayırlı olsun" ziyaretinde bulundu. İki başkan da ziyaret sonrası basına açıklamalarda bulundu.

Hasan Arat: "Karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk"

İlk olarak konuşan Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, "Yeni seçilen yönetim kurulumuz ziyaret ettiler ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Bugün çıkan en önemli sonuçlardan birisi de Süper Kupa finalini oynamak için birlikte müracaat edelim dedik. 

"Güncel sorunlarımızı konuştuk"

Bunlardan da önemlisi Sayın Ali Koç'a baba ocağına hoş geldiniz dedim. Kulübümüzün en eski üyesi Sayın Rahmi Koç'un sicildeki kayıtlı güzel bir belgesini kendisine hatıra olarak hediye ettik. Bu ziyaretin daha sonra karşılıklı olarak bizler tarafından da Fenerbahçe kulübü'ne yapıyacağını ifade ettim. Güncel sorunlarımızı konuştuk. 

İlgini Çekebilir
Eski Beşiktaşlı, Fenerbahçe yolunda!
Habere Git

"Son derece önemli bir toplantı oldu"

Futbolumuzun içinde bulunduğu sorunları konuştuk. Son derece önemli bir toplantı oldu. Bu toplantıların Türk futboluna ve tüm camialara örnek olmasını diliyorum. Bu barış ve iyi niyet ikliminin Türk kamuoyunda ses getirmesi de bizim için önemli. Bugün önemli bir gündür. Bu tür ilişkileri tüm kulüplerlerle de artırmamızın faydası olacaktır. Sayın Ali Koç ve yönetim kurulu üyelerine bu ziyaretlerinden dolayı tekrar teşekkür ediyorum" dedi. 

Ali Koç: "Nerede güç birliği yapmamız gerektiğini konuştuk"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ise, "Buraya 6 arkadaşımla beraber Hasan Bey ve yönetim kuruluna hayırlı olsun ziyareti için geldik. Sayın başkanının dediği gibi de uzun süren bu görüşmemizde, ortak sorunlarımızı, sıkıntılarımızı Türk futbolunun konularını, nerede birbirimize destek olabiliriz, nerede güç birliği yapmamız gerektiğini konuştuk. Sonuçta bu iki kulübün DNA'sına baktığınız zaman tarihine baktığınız zaman, halkla olan ilişkilerine baktığınız zaman... 

Cumhuriyete sıkı sıkıya bağlı olmalarına, Atatürk değerlerine sıkı sıkı bağlı olmalarına, pek çok alanda özellikle vatan konularında çok paralel değerlere, ilkelere sahip iki kulüpten bahsediyoruz. Dolayısıyla bizim burada ki ana hedefimiz sahada, salonlarda kora kor rekabet saha dışında da - ben her zaman geldiğimden bu yana da bunu söylüyorum çok muaffak olamadık ama -  yapıcı rekabet... 

İlgini Çekebilir
Trabzonspor'da 6 oyuncu kamp kadrosuna alınmadı!
Habere Git

"2011 Süper Kupa için başvuru yapacağız"

Sorunlarımız sıkıntılarımız hep aynı. Pek çok konuda ortak hareket edip ekonomimizi büyütebileceğimizi konuştuk. Sayın Başkanın dediği gibi en önemli konularımızdan bir tanesi 2011 yılından kalan Süper kupa maçımız var. Bizim buna müracaat etmeden federasyonun bizleri çağırıp organize ediyor olması gerekiyordu. Bir önceki başkan Sayın Ahmet Nur Çebi ile de hem fikirdik. Ama federasyondan yeterli bir kıpırdama görmedik. Bu konuda ortak bir başvuru yapacağız. 

"Türkiye Futbol Federasyonu karar verecektir"

Tabii takvim çok sıkışık en yakın zaman bir sonraki sezon ligler başlamadan önce gibi görünüyor. Tabi ona futbolun amiri Türkiye Futbol Federasyonu karar verecektir. Ama o maçın en kısa zamanda planlanıp organize edilip hayata geçirilmesi gerekiyor.

"İyilik bulaşıcıdır"

Ben buradaki sıcak, samimi, dostane, misafirperver karşılama için Sayın Başkana ve yönetim kurulunu da özellikle çok çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu ziyaret yapacağımız pek çok ziyaretin başlangıcı olur. türk tubolunun da buna ihtiyacı var. İyilik de bulaşıcıdır. Sahada rekabet saha dışında da yapıcı rekabet" şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'tan Rıza Çalımbay açıklaması! Revize edildi, tarih verildi...
Habere Git

"Mehmet Büyükekşi'nin istifası gündeme gelmedi"

"Görüşmenizde TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin istifası gündeminize geldi mi?" sorusuna Koç, "Kesinlikle gelmedi. Buradaki buluşmayla hiç alakası olmayan bir soru sordunuz" diye yanıt verdi. 

"İki kulüp birbirine 100. yıl formalarını hediye ettiler"

Ziyarete eli boş gelmediklerini söyleyen Koç, "Elimiz boş gelmedik. İki kulüp birbirine 100. yıl formalarını hediye ettiler. Ve biz Atamazın çok güzel bir fotoğrafını, portresini hediye ettik. İnşallah başkanımız ofisine asar. Onlar da bana hiçbir yerde bulamayacağımız Rahmi Koç'un üyelik formunun çerçeveletilmiş halini verdiler. Bunu Rahmi Bey benden isteyecektir ama vermeyeceğim" dedi. 

Hasan Arat: "Türkiye çok ciddi bir mesajdır"

"Başka kulüplerle de bu tür görüşmeler olacak mı?" sorusuna Hasan Arat şu yanıtı verdi:

"Beşiktaş'ın kapısı herkese açıktır. Herkes bizim dostumuzdur. bunlar büyük camialardır. Bu camiaların ziyaretleri çok anlamlıdır. Türkiye çok ciddi bir mesajdır. Sanıyorum Ali Bey henüz yönetici değilken Süleyman ağabey ile 98 yılında seçildiğimizde kulübe ziyarete gelmişti. Biz yine ziyarete gitmiştik. bunların olması lazım. Bir araya gelinmesi, konuşulması lazım. Ortak sorunların tartışılması lazım. Sahada her türlü rekabet olacaktır ama bu iklimin tüm camialara yayılmasında büyük fayda vardır. 

"Ali Bey'in temsil ettiği kurum Türkiye'nin en önemli kurumlarından bir tanesi"

Çünkü gençler bizleri örnek alıyor. Sporcularımızı örnek alıyor. Bu karşılaşmalarda centilmence mücadeleye devam edeceğiz ama ortak sorunlarımızı bir masada konuşmaktan da kaçınmamalıyız. Burası Türkiye'nin en önemli kurumlarından bir tahnesi. Ali Bey'in temsil ettiği kurum Türkiye'nin en önemli kurumlarından bir tanesi. Türkiye'yi kuran kurumlar bunlar. Milli mücadelede yer almış kurumlar. O yüzden dört elle sarılalım ve bu barış ikliminin devam etmesinde öncü olalım dedim."

2010-2011 sezonunda Süper Lig'i şampiyon tamamlayan Fenerbahçe ile Türkiye Kupası sahibi Beşiktaş arasında oynanması gereken Süper Kupa maçı, "futbolda şike davası" süreci nedeniyle yapılmamıştı. Fenerbahçe Kulübü, geçtiğimiz yıllarda 2011'de oynanmayan Süper Kupa Finali'nin oynatılması için Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuruda bulunmuştu.

Başvuruda şu ifadelere yer verilmişti:

"27 Aralık 2021 tarihinde, Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin Futbolda Sözde Şike Davası’nda mahkemenin verdiği beraat kararını onamasıyla Fenerbahçe'mizin 2010-2011 şampiyonluğu bir kez daha ve geri dönülemez şekilde tescil edilmiş; bu gerçekten yola çıkarak da şampiyonluğumuzun bize getirdiği doğal bir hakkı dile getirme gereği doğmuştur. 2010-2011 Süper Lig Şampiyonu Fenerbahçe'miz ile aynı sezonun Türkiye Kupası Şampiyonu Beşiktaş arasında oynanması gereken 2011 Türkiye Süper Kupa karşılaşması, kamuoyunun bildiği gibi hain örgütün tertiplediği sözde dava ve devamında TFF’nin aldığı erteleme kararına istinaden oynanamamıştır.

Yargıtay tarafından nihai kararın verilmesiyle birlikte bu maçın bir an önce organize edilmesini ve vicdanlarda yer eden büyük bir soru işaretinin ortadan kaldırılmasını ivedilikle talep ediyor; hak edenin sahada kazanarak kupayı müzesine götürmesini istiyoruz."

Senin için hazırladığımız haberler