Ali Koç: "Şampiyonlukların çalınmasına alıştık"

20.08.2024 - 14:06 | Son Güncellenme: 20.08.2024 - 14:35

Süper Lig takımlarından Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Göztepe maçında yaşanan olaylar ile ilgili Faruk Ilgaz Tesisleri'nde açıklamalar yaptı. İşte detaylar.

Ali Koç: "Şampiyonlukların çalınmasına alıştık"

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Göztepe maçında yaşanan olaylar ile ilgili Faruk Ilgaz Tesisleri'nde açıklamalarda bulundu.

"Fenerbahçe tahrik etti diye yansıtılmaya çalışıyor"

Hafta sonu talihsiz bir olayın yaşandığını söyleyen Ali Koç, "Fenerbahçe ile uğraşanlarla ilgili bir şey söylemek istiyorum. Hafta sonu talihsiz olaylar yaşandı. Öncelikle olmaması gereken unsurlar ama bazı malum medya çevrelerinde gördüklerimiz, sanki Fenerbahçe suçlu, Fenerbahçe tahrik etti diye yansıtılmaya çalışıyor. Neredeyse suçlunun meşru, haklı olduğu bir ortam yaratılıyor.

"Ben fiili saldırıya uğruyorum"

Bir kere Fenerbahçe'ye bu zulmü yaşatmaya devam etmeyin. Biz alıştık. Şampiyonlukların çalınmasına alıştık. Suçlu gösterilmeye alıştık. Ben fiili saldırıya uğruyorum. 'Yok efendim neden sahadayım?' Otobüsümüz kurşunlanıyor, hala faili meçhul.

"Haksızlıklar, bize yaşatılan zulüm biz alıştık"

Biz Fenerbahçe olarak alıştık. Artık norm haline geldi. Haksızlıklar, bize yaşatılan zulüm biz alıştık. Artık sizlerin karar vermesi lazım bunu ne kadar devam ettirmek istediğinize. Bence bu ülkeye hiç fayda sağlayan bir durum değil.

"Ben neden sahaya indim?"

Gelelim cumartesi akşamına, niye olaylar yaşandı, ben neden sahaya indim? Aynı 3 Temmuz sürecinde taraftarımız bir deplasman maçına gittiği zaman yaşatılanların bire bir aynısı bize yaşatıldı.

"Polislerin önünde formalar alındı, formalarımız yakıldı"

Daha sahaya gelmedik, stadyumun dışındayız. Polislerin önünde formalar alındı, formalarımız yakıldı. Hiç işlem yok. Benim oraya inme sebebim, maçta da öndeyiz. Ben tahrik etsem, sahaya mı inmem lazım. 2-0 öndeyiz, taraftarımız kan ağlıyor.

"Bizim akreditasyonumuz var"

Taraftarımız 'Yönetim bize sahip çık' diye bağırıyor. Üç yöneticimiz stadyumun dışından otobüslerin yanına gittik. Ben ve Burak Bey, sahadan indik. Çünkü bizim akreditasyonumuz var. Niye indik, devre arasında polis ile taraftarımız arasında tatsız olaylar vardı. Olayları yatıştırmak ve taraftarımızı tribüne almak için biz bir refleks gösterdik" dedi.

"Devre arasına kadar her hakem düdüğünde tacize uğradık"

Açıklamalarını sürdüren Koç, "Maç başladığından, devre arasına kadar her hakem düdüğünde tacize uğradık. Tacize, hakaret edildik. Sesimizi çıkarmadık. Gol attık, tatsızlık olmasın diye sevinmedik. Devre arası oldu. Oradaki polis memuruna niye bir şey yapmadıklarını sorduk. "Kusura bakmayın, haklısınız ama tek kişiyim" dedi. Protokolde bir tane polis vardı. Devlet, yok ev sahibine sempatik görüneceğim, yöneticilere sempatik görüneceğim, olmaz öyle şey.

"Suç duyurusu yaptık ve yapmaya devam edeceğiz"

Devlet, devlet olduğunu göstermek zorunda. Göstermezse iş bu noktalara gelir. Zaten kişinin suç dosyası öyle bir kabarık ki... Öyle bir insana nasıl akreditasyon veriyorlar, nasıl taraftardan sorumlu yönetici rolü veriliyor? Olacak iş değil. Ondan ve ilgili emniyet mensuplarından suç duyurusu yaptık ve yapmaya devam edeceğiz.

"Trabzon'da yaşadıklarımızdan sonra..."

Burada gerçekler ortaya çıkacak. Müfettişler atanmış konuya. Müfettişler, doğru bir şekilde incelerse, bizim söylediklerimizden konuyu araştırırlarsa, işin ne olduğu net bir şekilde ortaya çıkacaktır. Trabzon'da yaşadıklarımızdan sonra burada yaşananlarda da hiçbir şey olmamış gibi davranılacaksa, o zaman çok büyük sıkıntı var diyorum" şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler