Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray derbisinden sonra açıklama yaptı

19.05.2024 - 23:37 | Son Güncellenme: 20.05.2024 - 00:57

Fenerbahçe, Süper Lig'de Galatasaray deplasmanında 1-0 kazandı. Maçın ardından Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Samandıra'da açıklama yaptı. İşte detaylar.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray derbisinden sonra açıklama yaptı

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig'in 37'inci haftasında Fenerbahçe, Galatasaray'a konuk oldu. Sarı-Lacivertliler, dev derbiyi 1-0 kazanarak şampiyonluk yarışını son haftaya taşıdı. Maçın ardından Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Rams Park'a giderek futbolcularla birlikte sahaya girdi. Orta sahada galibiyet sevinci yaşayan Sarı-Lacivertli kafile, daha sonra o bölgeye gelen Galatasaraylı idarecilerle tartıştı. Uzun süren gerginlikten sonra Fenerbahçe takım otobüsü Ali Koç'la beraber Samandıra'ya döndü. Başkan Ali Koç, Can Bartu Tesisleri'nde açıklamada bulundu.

Baki: "Biz başkaları gibi siyasetçilere yanağımızdan makas aldırtmıyoruz"

Fenerbahçe yöneticisi Selahattin Baki, "İtile kakıla buralara getirilen rakibimizle er meydanına çıktık. Herkes aradaki farkı net bir şekilde gördü. Hem Galatasaray'ı, hem bütün Fenerbahçe düşmanlarını, hem de hakemi yendik. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin bizlere yaşatmadığı skandal kalmadı. Atadığı hakemler, verdiği kararlar. Riyad skandalından sonra hala görevde kalması bambaşka yorumlanması gereken olay. Bu kadar skandal ve kötülüğe rağmen hala çıkıp konuşmuyor. Biz başkaları gibi siyasetçilere yanağımızdan makas aldırtmıyoruz" dedi.

"Başkanımla yaşanan 5 saniyelik bir tartışma gündeme oturmuş"

Galibiyetin ardından orta sahada yapılan kutlamarda gerginlik çıkmasının ardından Ali Koç ile arasında geçen diyaloğu açıklayan Baki, “Görüyorum ki başkanımla yaşanan 5 saniyelik bir tartışma gündeme oturmuş. Bizim dışarı çıkmamıza izin verilmediği için ortamın gerilme ihtimali vardı. Başkan özellikle beni uyardı, bir tek sen bir şey yapmayacaksın dedi. Sağ elinde kan gördüm, başkanımıza doğru hamle yapan birini gördüm. Onun sonrasında olan bir durum. Bizim üstümüzden gündem yaratmaya kalkmasınlar, biz siyasetçilere yanağımızı okşatmıyoruz. Başkanımızla yaşadığımız 3 saniyelik bir hadise" şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Bir ihtimal daha var! Fener derbiyi kazandı, şampiyonluk son haftaya kaldı
Habere Git

Koç: "Neden yabancı hakem istediğimizin özeti tescil edilmiştir"

Ali Koç, "Gerçek şampiyonun kim olduğunu şerefsizlere, hırsızlara gösterdik. Sistemi yerle bir etmeye az kaldı! Bunu sadece Fenerbahçe değil, çok kulüp de istiyor. Kahramanca savaştı takımımız. Mücadele ettiler. Karakter koydular. 81 dakika 10 kişi oynamamıza rağmen bu atmosferde, bu hakeme rağmen 1-0 kazanarak umudumuzu son haftaya taşımamıza vesile oldular. Allah razı olsun. Süper Kupa'ya neden yabancı hakem istediğimizi, bu şartlarda çıkmak istemediğimizi, sezon boyunca yabancı hakem diye haykırdığımızı bence en güzel özeti bu maçta resmi bir şekilde tescil edilmiştir. Sadece bu 90 dakikada" ifadelerini kullandı.

"Dursun Özbek çağrısının arkasında dursun"

Ali Koç, "Dursun Özbek beni düelloya mı çağırıyor? Biz iki senedir televizyonların karşısında düelloya çağırıyoruz. Düello değil, tartışalım. İnsanlar iki başkanın da kimliğini, kişiliğini görsün. Bugün biraz geç oldu, uykusu da kaçmasın. Hafta içi istediği televizyon kanalına GS TV de dahil çıkmaya hazırım. Bu ne ucuz kabadayılık. Biz bir gün öyle bir gün böyle konuşan adamlar değiliz. Bu çağrısının arkasında dursun. İstiyorsa buyursun yarın çıkalım. Sayın Başkanın sonunda cesaretlenmesine çok sevindim" açıklamasını yaptı.

"Bir hatıra için çıkmıştık yolumuza çıkanları da yoldan çektik"

Sahada çıkan arbedede bir Galatasaraylı yöneticinin elini ısırdığı iddiasıyla ilgili açıklama yapan Ali Koç, "Bir Galatasaraylı yönetici benim elimi ısıra bilir mi ya? Saygı çift taraflı bir müessesedir. Siz rakiplerinize saygı duymazsanız, alay ederseniz... Durup dururken rakibinizden laf ederseniz, sonucu bunlar olur. Biz oraya bir hatıra için çıkmıştık yolumuza çıkanları da yoldan çektik" dedi.

İlgini Çekebilir
Dursun Özbek'ten sert açıklama: "Yüreğin yetiyorsa gel buradayım"
Habere Git

"Allah bilir kimi atayacaklar, ne kurgular yapacaklar"

Koç, "Normal şartlarda Konyaspor'un kazanması olası bir durum fakat Türkiye Ligi'nde şartlar normal değil! Allah bilir kimi atayacaklar, ne kurgular yapacaklar. Fenerbahçe tarihinin en yüksek puanını aldık 96 puanımız var, haftaya kazanırsak 99 ama sistemi yenemedik" ifadelerini kullandı.

"O pozisyon kırmızıysa Barış Alper’in üç tane kırmızı görmesi lazım"

Djiku'nun gördüğü kırmızı kart hakkında konuşan Koç, şunları kaydetti: "Kırmızı kart pozisyonuna olağanüstü kızdım ama şaşırmadım. O pozisyon kırmızıysa Barış Alper’in üç tane kırmızı görmesi lazım"

"Birçok koreografileri çöpe gidecek"

Ali Koç son olarak, "Tesadüf bugün tarih de 19.05'miş, o da olmadı! Birçok koreografileri çöpe gidecek. Bugün pek çok şarkıcı evine performans sergileyemeden dönmüş oldu" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler