Ali Karabucak Koşusu’nda Kazanan Yennefer Oldu

15.01.2023 - 16:55 | Son Güncellenme: 15.01.2023 - 16:57

14 Ocak Cumartesi günü Adana Yeşiloba Hipodromunda gerçekleşen Ali Karabucak Koşusu’nda kazanan belli oldu. Koşuyu, Yennefer kazandı. İşte detaylar.

Ali Karabucak Koşusu’nda Kazanan Yennefer Oldu

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Jokey Kulübü'nden (TJK) yapılan açıklamaya göre, Ali Karabucak Koşusu’nu Yennefer kazandı. 

TJK'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Merhum atçı ve yetiştiricilerimizden Ali Karabucak anısına düzenlenen koşu (KV-7/D), 4+ yaşlı İngiliz kısraklarının katılımıyla 14 Ocak Cumartesi günü Adana Yeşiloba Hipodromunda gerçekleşti. 

Gökhan Buhan tarafından yetiştirilen ve Özkan Yetkin’in sahibi olduğu Yennefer (General Quarters - She Nazar / Bekmezbey) isimli safkan, jokeyi Müslüm Çelik idaresinde galibiyete ulaştı. Halil İbrahim Akçay’ın antrene ettiği 4 yaşındaki doru kısrak için 1400 metre kum pistte müddet 1.27.62 oldu.

Fabulous Finish 2. oldu

Miss Defne (Wiener Walzer - Fabulous Finish / Grand Slam) ikincilikte yer alırken, Vahşi Kız (El Corredor - Steely Grace / Refuse To Bend) üçüncü, Alata (Agresivo - Eraiser / Shining Steel) dördüncü, Silent Wave (Torok - Keyfe Değer / Strike The Gold) de beşinci olarak tabelayı tamamladı. Farklar ise 2,5 Boy - 1,5 Boy - 2 Boy - Baş şeklinde sonuçlandı.

Ali Karabucak kimdir?

Türkiye Jokey Kulübü’nün eski başkanlarından H. Basri Karabucak’ın babası olan Ali Karabucak, Çukurova Bölgesi’nin önde gelen at yetiştiricilerinden biri olarak yarışçılığımızın gelişmesine katkılarda bulundu. Ali Karabucak’ı anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz."

Senin için hazırladığımız haberler