Ali Erim yazdı: Değişim başladı!

01.10.2018 - 19:07 | Son Güncellenme: 01.10.2018 - 19:07

Caner’in kırmızı kart cezası ile Adriano’nun sakatlığı sonrası Medel’in zorunlu olarak sol beke geçişini bir kenara koyarsak, Şenol Güneş’in Kayserispor maçındaki 11 seçimi doğru gözüküyordu.

Bir kere Atiba’nın dönüşünün ne kadar hayati olduğunu hala göremeyen ya da anlamayan sanırım yoktur. Medel geldiğinden beri Atiba’nın alternatifi gibi gösterilmeye çalışılsa da iki isim arasında oyun karakteri olarak büyük fark var.

Şimdi buradan Atiba, Medel’den iyi oyuncu ya da Medel iyi değil gibi anlamlar çıkmasın. Atiba savunma oyuncularından aldığı pasları daha doğru tercihlerle değerlendiriyor. Ayrıca Medel enerjisiyle top kapan bir oyuncuyken, Atiba doğru yerde pozisyon alarak adeta topun kendisine gelmesini sağlıyor.

Şimdi asıl soru şu olacak: Atiba-Oğuzhan-Ljajic’ten oluşan merkez orta saha sanki doğru düzen gibi dururken, Şenol Güneş takımda Medel’e nasıl yer açacak? Sanırım bu sorunun cevabını Oğuzhan’ın performansı belirleyecek.

Santrfor pozisyonunda Larin’le olmayacağını bir süredir sebepleriyle dile getiriyorum. Eldeki oyuncular içerisinde Wagner Love’ın formayı kapması kaçınılmazdı.

Kayserispor maçına 11’de başlayan Love’ın özgüveni hala yüksek değil ancak bir şekilde şansıyla da olsa attığı gol ve mücadelesiyle seyircilerin takdirini kazanması önemli artılar olarak gözüküyor.

Ayrıca transferin son günü gönderilmeye çalışan bir oyuncunun tüm olanların ardından böylesine bir iştahla mücadele etmesi de takdire değer.

Peki Ljajic’in gelişi, Atiba’nın dönüşü ve Wagner’in 11’e girmesi ile başlayan süreç neyi ifade ediyor?

Beşiktaş bu sezon en az sayıda (16) orta yaptığı karşılaşmayı oynadı. (Beşiktaş, Akhisar maçında 38, Antalyaspor önünde 59, Partizan karşısında tam 30 orta yapmıştı)

Merkezden gidemeyen takımda hücumdaki tüm sorumluğu üstlenen, orta yapmaktan adeta yorulan ve hatta bazı taraftarların tepkisini çeken Q7, 11’deki değişimle beraber ceza sahası civarına daha fazla yaklaştı. Doğal olarak verimi arttı.

Kısaca Beşiktaş taraftarının uzun süredir istediği değişim başladı. Tabii Vodafone Park’ın zemini düzelirse…         

Senin için hazırladığımız haberler