Ali Akman sessizliğini bozdu

11.02.2021 - 22:12 | Son Güncellenme: 11.02.2021 - 22:19

Bursaspor'da yakaladığı başarıyla birçok kulübün dikkatini çeken ve Alman ekibi Frankfurt ile sene sonu oynamak için sözleşme imzalayan ve daha sonra Bursaspor'da kadro dışı kalan Ali Akman, yaşananlar hakkında ilk kez açıklamalarda bulundu. Ali Akman bu sezon kaç gol attı ve kaç asist yaptı? İşte tüm detaylar...

Ali Akman sessizliğini bozdu

TFF 1. Lig ekibi Bursaspor ile yein sözleşme imzalamayan ve sene sonu sözleşmesi sona erecek Ali Akman, sene sonu için Bundesliga ekibi Frankfurt ile sözleşme imzaladı. Frankfurt'a sözleşme imzaladıktan sonra kadro dışı kalan Ali Akman sessizliğini bozdu ve GOAL'a açıklamalarda bulundu. İşte Ali Akman'ın o açıklamaları...

Galatasaray'dan Alman ekibi Stuttgart'a transfer olan ve daha sonra Schalke ve Liverpool kariyerine geçen Ozan Kabak ile konuştuktan sonra Alman ekibi Frankfurt'u tercih ettiğini açıklayan Ali Akman, daha önce teklif aldığı takımların isimlerini de açıkladı. Ali Akman'ın o açıklamalarından detaylar ise şu şekilde;

Atalanta, Valencia ve Manchester City gibi takımların da ilgilendiğini ve Frankfurt'u tercih ettiğini açıklayan Ali Akman, ''Aslında İtalya ve İspanya'dan da teklifler vardı. Atalanta, Valencia gibi. Manchester City çok ciddi bir adaydı. Tercih yapmam gerekiyordu. Bir ara aklım Manchester City’e gitti fakat iyice düşündükten sonra karar vermek çok da zor olmadı. Adım adım ilerlemek istedim. Almanya'da bana daha iyi eğitim vereceklerini düşündüm. Almanya, genç oyuncuların mutlaka gitmesi gereken bir yer.'' ifadelerini kullandı.

Tercih yapmadan önce Ozan Kabak ile görüştüğünü açıklayan Ali Akman, ''Ozan Kabak ile görüştüm, ‘Hiç düşünme bile. Almanya'ya gittiğinde farkı daha iyi anlayacaksın' dedi. Bence çok güzel şeyler olacak, şu anda farkına varamıyorum ama gittiğimde daha iyi anlayacağım. Almanya'nın benim için en doğru okul olduğunu düşünüyorum.'' ifadelerini kullandı.

''Oyun tarzım, Kun Agüero‘ya benziyor.''

Hayranı olduğu futbolcuyu ve oyun tarzını benzettiği oyuncuları da söyleyen Akman, ''Açıkçası tam bir Roberto Firmino hayranıyım. Sürekli onun videolarını izliyorum. Gerçekten başka seviyede bir oyuncu. Oyun tarzım, Kun Agüero‘ya benziyor.'' yorumlarında bulundu.

Frankfurt teknik direktörü Adi Hütter'in kendisini arayarak takımı ve taktiksel bilgilerini aktardığını söyleyen Ali Akman, heyecanlı olduğunu açıkladı. Akman, ''Teknik direktör Adi Hütter beni aradı. Frankfurt'ta çok iyi bir birliktelik olduğunu, orada taktiksel anlamda da çok iyi gelişebileceğimi söyledi. Beni beklediğini ve bana güvendiğini ifade etti. Onun dışında Frankfurt Sportif Direktörü Fredi Bobic ile de konuştum. Scout şefi Manga ile beni müthiş bir şekilde analiz etmişler. Bence bir Alman kulübü oyuncuyu alıyorsa ondan çok büyük beklentileri vardır. Beni çok detaylı izlemişler ve benden eminler. Gittiğimde beni çok farklı futbolcu yapacaklar. Benim de heyecanım tam da bu yüzden. Orada seviye atlayacağımı düşünüyorum.'' yorumlarda bulundu.

Ali Akman istatistikleri neler?

Bu sezon Bursaspor formasıyla 18 maça çıkan Ali Akman, 10 gol atarak takımına katkıda bulundu. Kariyeri boyunca alt yaş milli takım ve Bursaspor formasıyla da 145 gol atmayı başardı.

Senin için hazırladığımız haberler