Alfa Romeo, 2022 pilot kararını Eylül ayında açıklayacak

19.08.2021 - 18:50 | Son Güncellenme: 19.08.2021 - 19:01

Son dakika Formula 1 haberleri... Alfa Romeo F1 takımı, gelecek yılla ilgili pilot kararını Eylül ayında duyuracaklarını açıkladı.

Alfa Romeo, 2022 pilot kararını Eylül ayında açıklayacak

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

1950 ve 1951 yıllarında Formula 1'de şampiyonluk yaşayan İsviçre merkezli takım Alfa Romeo, gelecek yılın pilotlarını Eylül ayında açıklayacağını duyurdu.

Formula 1'de son üç sezondur 'Buz Adam' lakaplı Fin pilot Kimi Raikkonen ve İtalyan sürücü Antonio Giovinazzi ile yarışan Alfa Romoe F1 takımı, 2022 sezonunda koltuğu genç pilotlara verebilir.

Raikkonen'in yerine Valtteri Bottas

Sezon sonu emekliye ayrılma ihtimali olan Raikkonen'in yerine Mercedes pilotu Valtteri Bottas ismi ön plana çıkarken, Giovinazzi'nin yerine de Ferrari'nin genç sürücüleri Callum Ilott ve Robert Shwartzman'ın adı geçiyor.

Tıpkı Ferrari gibi FIAT bünyesinde yer alan Alfa Romeo, gelecek yıl artık Ferrari'den bağımsız kararlar verebilecek ve bu yüzden sürücü seçiminde özgür olacak. Fakat Ferrari destekli bir isimle yarışmaları neredeyse kesin gibi. Motorsport'un haberine göre Alfa Romeo F1 takımı, pilot kararını eylül ayında alacaklarını duyurdu.

Konu hakkında konuşan Alfa Romeo F1 takımının patronu Frederic Vasseur, şu ifadeleri kullandı:

"Bottas'ı siz söylüyorsunuz, ben değil"

“Birçok pilotun takımımızda yarışma fırsatıyla ilgilenmesi güzel bir şey. Karar sadece benim tarafımdan değil, tüm şirket tarafından verilecek. 2022'de kimin araba kullanacağına eylül ayında karar vereceğiz. Bottas'ı siz söylüyorsunuz, ben değil. Açıklama için herkesin eylül ayına kadar beklemesi gerekecek."

2022'de geleceği belirsiz 8 pilot var

Öte yandan 2021 sezonunda gridde pek çok değişiklik yaşanırken, sezon sonunda da yine pek çok pilotun kontratı sona erecek.

İşte sezon sonu sözleşmesi bitecek olan pilotlar

  • Lance Stroll (Aston Martin),
  • Pierre Gasly (AlphaTauri)
  • Yuki Tsunoda (AlphaTauri)
  • Kimi Raikkonen (Alfa Romeo)
  • Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo)
  • George Russell (Williams)
  • Valtteri Bottas (Mercedes)
  • Sergio Perez  (Red Bull Racing)

 

Ferrari ve Haas'dan pilotlarına uzun vadeli kontrat

Öte yandan Ferrari ve Haas takımı, 2022 yılında pilot pazarında yer almayacaklar. Çünkü her iki takımın da mevcut pilotlarıyla uzun vadeli kontratları var.

Carlos Sainz (Ferrari), Nikita Mazepin (Haas) ve Mick Schumacher (Haas) mevcut takımlarıyla 2022 sonuna kadar anlaştılar.

Senin için hazırladığımız haberler