Aleksander Ceferin: "Avrupa Süper Ligi'ni durdurmaya çalışmayacağız"

21.12.2023 - 16:27 | Son Güncellenme: 21.12.2023 - 16:34

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, Avrupa Adalet Divanı'nın Avrupa Süper Lig kararı sonrası bir açıklama yaptı. Ceferin, "Futbol satılık değil" dedi. Detaylar.

Aleksander Ceferin: "Avrupa Süper Ligi'ni durdurmaya çalışmayacağız"

AJANSSPOR-HABER

Avrupa Adalet Divanı, bugün UEFA ve FIFA'nın Avrupa Süper Ligi'nin kurulmasını karşı rekabet yasasına ve hizmet sunma özgürlüğüne aykırı hareket ettiğine hükmetti.

Avrupa Adalet Divanı'nın Avrupa Süper Lig kararı

Avrupa Adalet Divanı, Avrupa Süper Ligi davasıyla ilgili mahkeme kararı hakkında yaptığı açıklamada, "FIFA ve UEFA kuralları, Süper Lig gibi yeni bir kulüpler arası futbol projesini önceden onaylarına tabi kılmaktadır. Ama FIFA ve UEFA kurallarının; şeffaf, objektif, ayrımcılık yapmayan ve orantılı olmasıyla ilgili bir yapısı yok. FIFA ve UEFA'nın Süper Lig'in önceden onaylanmasına ilişkin kuralları, AB hukukuna aykırıdır." ifadelerini kullandı.

Ceferin'den ilk açıklama

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, Avrupa Adalet Divanı'nın Avrupa Süper Lig kararı sonrası flaş bir açıklama yaptı.

İlgini Çekebilir
Kulüpler Birliği toplanıyor! Spor Bakanı ve TFF Başkanı da katılacak
Habere Git

"Tüm paydaşları birlikte konuşmaya davet ediyoruz"

Ceferin açıklamasında, "Bu kararı bazı kuralların iyileştirilmesi için bir şans olarak görüyoruz. Ancak futbol birlik olmaya devam ediyor, bu nedenle tüm paydaşları birlikte konuşmaya davet ediyoruz.

"Avrupa Süper Ligi'ni durdurmaya çalışmayacağız"

Avrupa Süper Ligi'ni durdurmaya çalışmayacağız, ne istiyorlarsa yapabilirler. Umarım iki kulüplü muhteşem turnuvalarını en kısa süre içinde başlatırlar. Ne yaptıklarını umarım biliyorlardır ama bundan pek de emin değilim. Ancak Futbol satılık değil, bunu defalarca kez gösterdik" ifadelerini kullandı. 

5 Avrupa devi, Avrupa Süper Ligi'ni istemiyor!

Öte yandan İspanya La Liga Santander ekiplerinden Sevilla ve Atletico Madrid; İngiltere Premier Ligi'nden Liverpool, Manchester United ve Almanya Bundesliga'dan Bayern Münih, Avrupa Süper Ligi'ni istemediklerini açıkladı.

İlgini Çekebilir
Hakem raporu ortaya çıktı! Fred neden kırmızı kart gördü...
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler