Alanyaspor - Çaykur Rizespor: 2-1 (Maç sonucu-yazılı özet)

20.01.2024 - 17:38 | Son Güncellenme: 20.01.2024 - 19:58

Trendyol Süper Lig’inde Corendon Alanyaspor, Alanya Oba Stadı’nda karşılaştığı Çaykur Rizespor'u mağlup etti. İşte maç sonucu, özet, goller ve detaylar.

Alanyaspor - Çaykur Rizespor: 2-1 (Maç sonucu-yazılı özet)

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig'in 21. hafta mücadelesinde Corendon Alanyaspor, 1-0 geriye düştüğü maçta Alanya Oba Stadı'nda karşılaştığı Çaykur Rizespor'u 2-1 mağlup etti. 

Varesanovic 8 gole ulaştı

Çaykur Rizespor'un golünü karşılaşmanın 51. dakikasında Casper Hojer'in asistinde Dal Varesanovic kaydetti. Bu sezon Karadeniz ekibi ile 21 maça çıkan Boşnak futbolcu 8 gol ve 2 asistlik performans sergiledi.

  • Süper Lig: 19 maç, 7 gol, 2 asist
  • Türkiye Kupası: 2 maç, 1 gol, 1 asist

Alanyaspor 3 puanı uzatmada aldı

Alanyaspor'un gollerini ise 70. dakikada Efecan Karaca ve 90+1. dakikada Pione Sisto attı. Akdeniz ekibinde kullanılan korner atışında Sergio Cordova ceza sahası içinde kafa vuruşunu yaptı, Çaykur Rizespor kalecisi Gökhan Akkan kurtardı, ardından Alanyasporlu futbolcu kaleciden dönen topu tamamlamak istedi Gökhan Akkan yine kurtardı ancak dönen topu Efecan Karaca tamamladı.

İlgini Çekebilir
Volkan Demirel maçın hakemine isyan etti
Habere Git

VAR, Efecan Karaca'nın golünü 9 dakika sonra verdi

Milli futbolcunun 70. dakikada attığı gol, VAR'da 9 dakika incelendikten sonra verildi. Karşılaşmanın hakemi Ali Şansalan; VAR kararını önce futbolculara, sonra teknik direktörlere açıklama yaptı ve ardından da gol kararını açıkladı.

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasındaki Corendon Alanyaspor-Çaykur Rizespor maçının ilk yarısı golsüz tamamlandı.

27. dakikada Alanyaspor'un sağ kanattan geliştirdiği atakta Oğuz Aydın'ın ortasında Rizespor savunması topu uzaklaştırmak istedi. Bu sırada rakip ceza sahası içinde topla buluşan Efecan Karaca'nın vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

30. dakikada Alanyaspor'un sol kanattan geliştirdiği atakta Yusuf Özdemir'in ortaladığı top, Cordova'nın vuruşunda Çaykur Rizespor savunmasından sekti. Topu önünde bulan Novais'in vuruşunda meşin yuvarlak direğin üstünden az farkla dışarı çıktı.

Mücadelenin ilk yarısı 0-0 sona erdi.    

İlgini Çekebilir
Hajradinovic, Szymanski'yi geride bıraktı zirveye yerleşti!
Habere Git

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasındaki Corendon Alanyaspor-Çaykur Rizespor maçı, ev sahibi ekibin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

51.dakikada Çaykur Rizespor öne geçti. Sol kanattan gelişen atakta Hojer, topu yerden ceza sahasına çevirdi. Topla buluşan Varesanovic'in şutu filelerle buluştu: 0-1

59. dakikada Rizespor'un sol kanattan geliştirdiği atakta Zeqiri, rakip ceza sahası dışına pası gönderdi. Topla buluşan Shelvey'in vuruşunda meşin yuvarlak direğin yanından dışarı çıktı.

69. dakikada Alanyaspor beraberlik golünü buldu. Balkovec'in sağ kanattan kullandığı kornerde Leroy Fer'in kafa vuruşunda topu kaleci Gökhan Akkan çıkardı. Rakip alanda oluşan karambolde son olarak Efecan Karaca topa dokunarak ağlara gönderdi. Yaklaşık 10 dakikalık VAR incelemesi ve hakem Ali Şansalan'ın da incelemesinin ardından gol kararı verildi: 1-1

85. dakikada sağ kanattan gelişen Alanyaspor atağında Oğuz Aydın'ın ceza sahasına gönderdiği ortaya iyi yükselen Novais'in kafa vuruşunda kaleci Gökhan Akkan gole izin vermedi.

90+1. dakikada Alanyaspor öne geçti. Sol kanattan gelişen atakta rakip oyuncudan seken topu önünde bulan Sisto, ceza sahası sol çaprazından kaleye gönderdiği sert şut üst direğe de çarparak filelerle buluştu: 2-1

Maçtan detaylar

Stat: Alanya Oba Stadı

Hakemler: Ali Şansalan, Serkan Ok, Bilal Gölen

Corendon Alanyaspor: Ertuğrul Taşkıran, Hadergjonaj, Lima, Aliti, Balkovec, Leroy Fer, Novais (Dk. 90+10 Fatih Aksoy), Oğuz Aydın, Efecan Karaca (Dk. 90+5 Furkan Bayır), Yusuf Özdemir (Dk. 64 Janvier), Cordova (Dk. 64 Sisto)

Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Taha Şahin, Mocsi, Emirhan Topçu, Hojer, Shelvey, Mithat Pala (Dk. 90+4 Faye), Benhur Keser (Dk. 67 Gustavo), Varesanovic (Dk. 86 Pinchi), Zeqiri (Dk. 90+4 Minchev), Gaich

Goller: Dk. 51 Varesanovic (Çaykur Rizespor), Dk. 69 Efecan Karaca, Dk.90+1 Sisto (Corendon Alanyaspor)

Sarı kartlar: Dk. 14 Novais, Dk. 80 Aliti, Dk. 89 Leroy Fer, Dk. 90+1 Balkovec (Corendon Alanyaspor)

İlhan Palut: “Maalesef çok ekstra bir gol attılar”

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, seyir zevki yüksek bir maçın ortaya çıktığını belirterek, “Önemli bir maçtı. Fikstür çok yoğun. Buraya iyi bir sonuç için geldik. Öncesinde pozitif futbol oynanamaya çalışan iki takım, ortaya seyir zevki yüksek bir mücadele çıkabilir demiştim. Öyle de oldu. Oyun bizim tarafımıza daha yakındı. Üçüncü bölgeye rahat geçtik, orada etkili ataklar yaptık ama başarılı olamadık. Rakibe pozisyon vermedik. İkinci yarıya da iyi başladı, golü bulduk.

Ondan sonra topu arkasında kalmayı tercih ettik. Bu olabilirdi ama savunmamızı daha agresif, güçlü yapmalıydık. O bizim eksiğimizdi. 1-1’den sonra tekrar oyunu dengeledik. Maalesef çok ekstra bir gol attılar maçın sonlarına doğru. Mağlup olduk. Takımızın genel olarak hücum performansından son nokta hariç memnunum. Beklentim top rakipteyken çok daha agresif ve savunma bir takım. Bunu üzerine çalışmalarımızı yapacağız. Alanyaspor’u tebrik ediyorum” diye konuştu.

Fatih Tekke: "Çok zor bir takıma karşı kazandığımız üç puan çok değerli"

Çaykur Rizespor'u 2-1 mağlup eden Corendon Alanyaspor'da teknik direktör Fatih Tekke, çok değerli 3 puan aldıklarını söyledi.

Tekke, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında genel hatlarıyla maçı hak eden taraf olduklarını söyledi.

Maça iyi hazırlandıklarını dile getiren Tekke, "İlk senaryoda maça 5-3-2 ön alan baskısıyla başladık. Bir tekrarla bunu çok iyi yaptığımızı söylemem mümkün değil ama karşılama olarak fena da değildik. İlk yarıda iki takım benzer pozisyonlar yakaladı. İkinci yarıda ise özellikle tüm hatlarıyla daha çok isteyen takımdık. Ancak onlar yakaladıkları bir pozisyonu gol yaptılar. Biz de bu yarıda ön alan baskısının şeklini değiştirerek cevap vermek istedik" diye konuştu.

"Bence oyuncularım her türlü alkışı hak ediyor"

Tekke, 2-3 aylık zorlu periyotta oyuncularının antrenmanlardaki istek ve arzusunun önemine değinerek, şöyle konuştu:

"Herkesin içeride güllük gülistanlık bir durumun olmadığını bilmesine rağmen, çok ciddi bir takım olma yolunda ciddi adımlar var. Bizlere çok iyi cevap veriyorlar. Bence oyuncularım her türlü alkışı hak ediyor. Bugün de onları yaptıkları mücadeleden dolayı alkışlıyorum."

"Daha uzun yol var"

Bugün sadece bir maç kazandıklarını kaydeden Tekke, "Çok zor bir takıma karşı kazandığımız üç puan çok değerli. Salı günkü deplasmanda oynayacağımız Hatayspor maçı da kritik. Sonra Pendikspor sonra Kasımpaşa. Bu periyodu umarım çok iyi geçiririz. Daha uzun yol var, ama oyuncularımın pes etmemesi, arzu ve isteklerinin oyun organizasyonlarını asla terk etmeden devam etmeleri benim için çok umut verici. Hepsine teşekkür ediyorum. Hepimize hayırlı uğurlu olsun." şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler