Fatih Karagümrük - Alanyaspor: 0-1 (Maç Sonucu - Özet)

22.05.2022 - 17:35 | Son Güncellenme: 22.05.2022 - 18:00

Süper Lig'de Fatih Karagümrük ile Alanyaspor karşılaştı. Sezonun son maçında Alanyaspor, Karagümrük deplasmanında Efecan Karaca'nın golüyle 1-0 kazandı.

Fatih Karagümrük - Alanyaspor: 0-1 (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 38. haftasında VavaCars Fatih Karagümrük ile Aytemiz Alanyaspor karşı karşıya geldi. Sezonun son lig maçında Alanyaspor, Karagümrük deplasmanından 1-0 galip ayrıldı.

Avrupa biletini alamadı

Bu sonuç ile Alanyaspor Spor Toto Süper Lig'i 64 puan ile noktaladı. 38 maçın 19 galibiyet, 7 beraberlik ve 12 mağlubiyet toplayan takım, ligin 5. sırasında yer aldı ve Avrupa'ya gidemedi. Fatih Karagümrük ise ligin son haftasında kaybederek 57 puan ile 8. sırada bulundu. İstanbul temsilcisi, 38 maçta 16 galibiyet, 9 beraberlik ve 12 mağlubiyet aldı.

Önce direğe nişanladı, sonra penaltıyı aldı

Maçın 18. dakikasında Alanyaspor, Fatih Karagümrük karşısında penaltı kazandı. Ceza sahası içide topu kontrol eden Diedhiou, vuruşunu yaptı. Top yan direkten geri geldi. Topu takip eden Diedhiou, ceza sahası içi sol çaprazında Biraschi'nin müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Fırat Aydınus, beyaz noktayı gösterdi.

Aldığı penaltıyı kaçırdı

Penaltıyı alan Diedhiou, vuruşu yapmak için topun başına geçen isim oldu. Sağına uzanan Fatih Karagümrük kalecisi Viviano penaltıyı kurtardı.

Tek gol kaptandan!

Karşılaşmanın tek golünü, 38. dakikada Alanyaspor kaptanı Efecan Karaca attı. Sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta Novais ortayı yaptı. Savunmada Burak'tan seken topu ceza sahası içi sağ çaprazında önünde bulan Efecan Karaca, sağ ayağıyla vuruşunu yaptı ve topu uzak köşeden ağlara gönderdi.

Senin için hazırladığımız haberler