Alaçatı'da Windsurf heyecanı başlıyor..

16.08.2015 - 18:13 | Son Güncellenme: 16.08.2015 - 18:13

Profesyonel Windsurf Birliği (PWA) Windsurf (rüzgar sörfü) Dünya Kupası'nın Türkiye ayağı, yarın Çeşme Alaçatı'da başlayacak.

Türkiye'nin kadınlarda 12, erkeklerde 10 sporcu ile mücadele vereceği şampiyona, 22 Ağustos Cumartesi günü sona erecek.

Organizatör Sportworks Ajans Başkanı Kutlu Torunlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonanın Alaçatı ayağında 30 ülkeden 92 sörfçünün mücadele edeceğini, bu yıl Kore'de başlayan şampiyonanın İspanya ve Kanarya Adaları'ndan sonra şimdi de Alaçatı'da gerçekleştirileceğini belirtti.

Şampiyonada 64 erkek, 28 kadın sporcunun en yüksek puanı toplamak için mücadele vereceğini ifade eden Torunlar, şöyle konuştu:

"Yarın son ve kesin kayıtlarımızı tamamlayarak şampiyonaya başlayacağız. Eğer rüzgar şartları uygun olursa saat 14.00 gibi de yarışlara başlamayı planlıyoruz. Rüzgar şu anda çok değişken. Yarışları gerçekleştirmemiz için minimum 7 knot gerekiyor. Bir hafta sürecek yarışlarda en yüksek puanı toplayan, bu ayağın şampiyonu olacak. Alaçatı'nın parkuru çok düz ve stabil. Yarışlar koy içinde yapıldığı ve parkur biraz daha kısa olduğu için hataya açık bir parkur. Burada start ve 1 numaralı şamandıra çok önemli. Parkurun uzunluğu ise 1,5 ila 2 mil arasında değişiyor. 600 ila 800 metre arasında oluşan 4 şamandıramız var. Yarışmacılar zig-zag slalom rotada mücadele verecekler."

Senin için hazırladığımız haberler