Alaçatı'da rüzgar bitmeyecek!

17.11.2022 - 13:30 | Son Güncellenme: 17.11.2022 - 13:34

16-20 Kasım tarihleri arasındaki festival kapsamında ülkemizde ilk kez çocuklar ve gençler kategorisinde PWA Slalom Dünya Kupası organize edilecek. Yarışın ana teması “Alaçatı rüzgarı hiç bitmesin” olarak belirlendi.

Alaçatı'da rüzgar bitmeyecek!

Nazım Türknas/ Ajansspor

PWA Slalom Dünya Kupası, çocuklar ve gençler kategorisinde ülkemizde ilk kez 16-20 Kasım tarihleri arasında Alaçatı Wind Fest kapsamında organize edilecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çeşme Belediyesi ve Türkiye Yelken Federasyonu iş birliği ile Çağla Kubat Windsurf Academy tarafından Alaçatı’nın dünyaca ünlü sörf alanında düzenlenecek yarışlara Fransa, Arjantin, Hollanda, Almanya, İspanya, İtalya, Brezilya, Belçika, İngiltere, Macaristan, Mauritus ve Seyşeller ile Türkiye'den 100’ün üzerinde sporcu katılacak. 

5 gün sürecek

Sompo Sigorta’nın ana sponsorluğunda Ay Yapım, Philips, Audi Eröz, Pegasus, Altın Yunus Hotel, PowerApp, Cabbar Port, Medicana, Cbs Design ve İstek Okulları’nın destek verdiği PWA Slalom Dünya Kupası, 5 gün sürecek.

Basın toplantısı düzenlendi

Alaçatı’nın sörf bölgesi olarak korunması temasıyla organize edilecek uluslararası yarışlarla ilgili Çeşme Altın Yunus Otel’de basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Signify Genel Müdürü Saner Kırık ve organizatör Çağla Kubat, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Hakan Orhunbilge katıldı.

Yapılacak etkinlikler

Alaçatı Wind Fest kapsamında 16 Kasım Çarşamba saat 17.00-19.00 arasında Ay Yapım Gecesi’de Vona Belgesi izlenecek, Perşembe 17.00-20.00 saatleri arasında Philips Solar gecesi, Cumartesi 09.00- 10.00 arasında ise Audi Eröz ile sulak alanda çevre dostu gezisi, aktivist Serap Yurdaer yönetiminde yapılacak. 

Ödül töreni 20 Kasım'da

Dev organizasyonun ödül töreni 20 Kasım pazar saat 19.00’da gerçekleştirilecek. Diğer yandan gün içinde Sompo Kids Cup yarışmaları ile gün boyunca heyecanlı saatler yaşanacak.

Senin için hazırladığımız haberler