Akhisarspor’a Kayyım Atandı. İşte Mahkeme Kararı

30.05.2022 - 15:50 | Son Güncellenme: 31.05.2022 - 09:36

Türkiye Kupası şampiyonluğundan sonra büyük bir çöküşe giren ve bu yıl 3. Lig’e düşen Akhisarspor’a mahkeme kayyım atanmasına kararlaştırdı. İşte detaylar...

Akhisarspor’a Kayyım Atandı. İşte Mahkeme Kararı

AJANSSPOR - HABER

Geride kalan sezonda TFF 3. Lig’e düşen Akhisarspor’a kayyım atandı. Bazı kulüp üyelerinin açtığı dava sonunda Akhisar 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, mevcut yönetim kuruluna tedbir konulup kayyım attanmasına karar verdi. Kulüp, yeniden üyeliklere açılacak ve ardından da seçime gidecek. Mevcut yönetim üyeliklere kısıtlama getirmişti.

Türkiye Kupası şampiyonluğundan çöküşe

2017-2018 sezonunda Ziraat Türkiye Kupası’nda şampiyon olan ve 2018’de de Süper Kupa kazanma başarısı gösteren bir zamanların örnek kulübü Akhisarspor, ardından yönetimsel hatalardan ötürü büyük bir çöküş yaşadı. 2019’da Süper Lig’den düşen Akhisar, 3 yıl içinde 3. Lig’e kadar geriledi.

Evren Özbey yönetimi tartışma yarattı

Halihazırdı Evren Özbey’in başkanlığını yaptığı kulüp uzun zamandır kamuoyunda ve şehirde büyük tartışmalara neden oluyordu. Gerek transfer politikası gerekse Özbey ve kardeşlerinin yönetim tarzı bazı üyeler tarafından tepkiyle karşılanmış ve hukuki mücadele başlatılmıştı. Verilen hukuki mücadele sonunda Akhisarspor, kayyım yönetimine geçti. 4 aylığına atanan kayyım, kulübü seçime götürmekle yükümlü. Özbey yönetimi ise verilen bu karara karşı itiraz hakkına sahip.

Kayyımın görev süresi 4 ay

 

Akhisar 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin aldığı kararlarlar şöyle:

"1-Davalı AKHİSAR BELEDİYE GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ'ne 28/03/2021
tarihli genel kurul toplantısı ile seçilen yönetimin yetkilerinin HMK 389. Maddesi gereğince
TEDBİREN DURDURULMASINA,
2-Davalı yanın kayyım talebinin reddine,
3-AKHİSAR BELEDİYE GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ'ne 30/05/2022 tarihi
itibariyle 55435302670 TC Kimlik numaralı Av. TAYYAR ÜNSAL ve 45265641834 TC Kimlik
numaralı ABDÜLKADİR YAVUZ ÖZDEM'in KAYYIM OLARAK ATANMALARINA,
4-Kayyım Av. Tayyar Ünsal ve Abdülkadir Yavuz Özdem'e;
28/03/2021 tarihli olağanüstü genel kurul ile seçilen yönetimin TÜM YETKİLERİNİN
VERİLMESİNE,
Kayyımların yetkilerinin derneğin bir sonraki yapılacak olağan genel kurul kararına kadar
devamına, yetkilerinin 4 ay ile sınırlı olmasına,
5-Kayyımlara emek ve mesailerine karşına ayrı ayrı aylık 10.000,00'ar TL ücret taktirine.."
masrafın davalı dernekten karşılanmasına,
6-Ara kararın Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu
Başkanlığı, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, Akhisar Dernekler Masası, Manisa İl Dernekler Müdürlüğüne,
davalı derneğe ve taraflara bildirilmesine,
Dair; dosya üzerinden yapılan inceleme sonucu itiraz yolu açık olmak üzere karar verildi.
30/05/2022

Ahmet Çakar'dan da şikâyet edildi


Davacılar Ali Dal ve Sedat Kumanova'nın Akhisar Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Derneği aleyhine açtığı davanın şikayet dilekçesinde Özbey kardeşlerin yanısıra ünlü spor yorumcusu eski h akem Ahmet Çakar'dan da şikâyetçi olundu. Mahkemenin karar tutanağına geçen bu bölümde şöyle denildi: "Davada davacı vekili 30/05/2022 havale tarihli dilekçesi ile; davalı spor kulübüne Evren Özbey ve mevcuttaki yönetiminin yaptığı usulsüz üyelerin katılı ile gerçekleştirilen ve davaya konu olan olağanüstü genel kurul ile birlikte usulsüz üyelerin oyları ile Akhisarspor kulübünü yönetmeye devam ettiklerini, bu süreçte kulübün 2 senede 2 lig düştüğünü, dava dışı spor yorumcusu Ahmet Çakar ile dava dışı davalı dernek yöneticileri Av. Bışar Özbey ve diğer yöneticiler menajer Evren ve Serhat Özbey kardeşler ile dava dışı diğer menajer ortakları Abdul Samet Süner 2020-2021 sezonu devre arasında kulübe getirdikleri oyuncular üzerinden kulüpteki yetkilerini ve nüfuzlarını kullanarak kadroya almak, maçlarda oynatmak veyahut başkaca vaatlerle kendi şahsi hesaplarına oyunculardan ve ailelerden yüksek miktarlarda haksız paralar aldıklarına dair şaibelerle ilgili dernek üyelerince savcılığa şikayette bulunulduğunu, deliller ile Evren Özbey ve kardeşlerinin bir çok usulsüz işlem yaptığının sabit olduğunu, bu nedenlerle iş bu dava sonuçlanana kadar genel kurul sonrası göreve başlayan mevcut yönetimin Akhisarspor kulübüne vermiş olduğu geri dönülmez ve telafisi imkansız zararların daha da geri dönülmez hal almaması için 28/03/2021 tarihinde seçilen yönetimin yetkilerinin HMK 389. Madde
kapsamında tedbiren durdurulmasına, mahkemece karar tesis edilene kadar kulübe kayyım olarak dernek üyelerinden ve eski yöneticilerden İbrahim Evren Acar, Süleyman İşçi ve İsmail Hakkı Şenyiğit'in üç kişilik heyet olarak kayyum olarak atanmalarına karar verilmesini talep etmiştir."

Çakar aleyhindeki başvuru geri çekildi

Öte yandan daha önce Ahmet Çakar hakkında şikayette bulunan futbolcu Alim Aykut Esgi, daha sonra vazgeçmişti. Transferi için kendisinden ücret alındığını ama daha sonra sözlerin tutulmadığını iddia ederek savcılığa başvuran Esgi, daha sonra, şikâyetini geri çekmişti.

 

 

Senin için hazırladığımız haberler