Akay, yaptıklarını ve hedeflerini açıkladı..

03.11.2015 - 17:05 | Son Güncellenme: 03.11.2015 - 17:05

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Bülent Akay, önlerindeki dönemde Türk buz hokeyinin uluslararası arenada büyük başarılar peşinde koşacağını söyledi.

Akay yaptığı yazılı açıklamada, kulüplerin mali ve sportif açıdan iki yıldır sıkıntılar yaşadığını belirterek, bu ortamda buz hokeyini yaşatmak için mücadeleler verdiklerini kaydetti.

Göreve başlamalarının üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlatan Akay, federasyonun kasasında nakit para kalmadığını ve bununla beraber 1,5 milyon liraya yakın borçlanmanın olduğunu aktararak, şunları ifade etti:
"Göreve gelir gelmez ilk iş olarak borçları ödemeye başladık. Aynı zamanda sportif faaliyetlerin devamlılığını sağladık. Kulüplerimize ekonomik destek sağlayacak projeler üretiyoruz. Bunlardan en önemlisi kalıcı seyirci projesi. Bunun sonucunda medyayı kullanarak daha çok kişiye ulaşmayı ve böylece sporumuzu üst düzeye çıkartmayı önemsiyoruz. Bu yolda yanımızda yer alacak spor kulüpleri de emeklerinin karşılığını fazlasıyla alacaklardır."

Önlerindeki dönemde yeniliklere imza atmak istediklerini anlatan Akay, açıklamasını şöyle tamamladı:
"Uluslararası arenalarda büyük başarılar peşinde koşacağız. 2016'da iki dünya şampiyonası organizasyonuna ev sahipliği yapacağız. 29 Şubat-6 Mart 2016'da Ankara'da IIHF Dünya Kadınlar Buz Hokeyi Şampiyonası, 31 Mart-9 Nisan 2016'da ise İstanbul'da IIHF Dünya Erkekler Buz Hokeyi Şampiyonası düzenlenecek. Her iki organizasyonda da güzel bir ev sahipliği yaparak, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz."

Senin için hazırladığımız haberler