Ajansspor'dan zorunlu açıklama

23.09.2020 - 19:10 | Son Güncellenme: 23.09.2020 - 19:16

Ajansspor'dan Galatasaray Muhabiri Burhan Can Terzi ile ilgili zorunlu açıklama

Ajansspor'dan zorunlu açıklama

Okurlarımızı yaşanan bir durum hakkında bilgilendirmeyi görev sayıyoruz. Ajansspor olarak bu yılın başından itibaren, yeni bir yapılanmanın içine girdik. Kadromuzu genişlettik. Dijital spor haber siteleri içerisinde benzeri pek mümkün olmayan bir yatırım yaparak, kadromuza sahada çalışan muhabirler aldık. Bu anlamda meslektaşlarımıza da istihdam yaratmış olduk. Malum, bugün birçok gazeteci, medyadaki daralma nedeniyle, işsiz durumda bulunuyor.

Daha çok istihdam için çabalıyoruz

Ajansspor, kadrosunu genişletirken habercilik konusunda da mümkün mertebe özel içerik üretimini artırmak için çalışıyor. Bunda da çok iyi bir yol aldığımızı aldığımız tepkilerden de görebiliyoruz. Haberi kaynağından ve yerinden alma uğraşı içerisinde olan Ajansspor, İstanbul dışında kamp yapan Fenerbahçe'nin yeni sezon hazırlıklarını da yerinden izledi. Geleneksel medyanın bazı güçlü kurumları bile kampa muhabir göndermezken, Ajansspor ezberleri bozdu. Platform ne olursa olsun yaptığımız iş gazetecilik. Bu anlamda ditijital medya üzerine yapışan 'kopyala-yapıştır' yargısını da kırmayı hedefliyoruz. Başka mecralardan aldığımız her haberin de kaynağını göstermeye özen gösteriyoruz.

Kim kimde muhabir çalıştırıyor?

Türkiye'de genel olarak gazetecilik, özel olarak da spor alanında gazetecilik faaliyeti yürütmek meşakkatli bir iş. 'Mesafe-temas' ilkesinin yerle bir edildiği spor medyasında habercilik yapmak, iğneyle kuyu kazımaktan beter hale gelmiştir.

Son yıllarda kurulan ilişkilerin yanlışlığı nedeniyle kulüpler, gazetecilerin de kendi bordrolu personeli gibi davranmasını beklemekte. Kulüp 'aleyhine' görülen hiçbir haberin yapılmamasını istemekte. Gelinen noktada medya organları mı muhabir çalıştırıyor, yoksa kulüpler mi muhabir çalıştırıyor, belirsizleşmeye başlamıştır...

Her başvuruya Covid 19 gerekçesi

Galatasaray Spor Kulübü tarafından, yıllardır mesleğini yapan muhabirimiz Burhan Can Terzi'ye ne yazık ki uzun süredir örtülü bir ambargo uygulanmaktadır. Terzi'nin gerek yönetimin düzenlediği çeşitli basın toplantılarına ve gerekse de futbol takımının medyaya açık idmanlarına akreditasyon talebi, kulüp tarafından bir gerekçeyle sürekli reddedilmektedir.

Lansman toplantısı için de takım idmanı için de her defasında gerekçe olarak 'Covid-19 nedeniyle kontenjan sınırlaması' gösterilmekte.
Önceliğin yazılı medya olduğu söylense de bizim alınmadığımız ama başka dijital mecra temsilcilerinin alındığını da gördük.

Son olarak Galatasaray Futbol Takımı'nın medyaya açık idmanına 30 kişilik kontenjan belirlenmesine karşın, Ajansspor Muhabiri Burhan Can Terzi yine Covid-19 sınırlaması gerekçe gösterilerek, akredite edilmedi.

Bilgi talebimize cevap alamadık

Ajansspor Haber Müdürü Kenan Başaran'ın Galatasaray Kulübü İletişim Sorumlusu Pınar Argun'a muhabirimize uygulanan bu kısıtlamanın nedenini anlamak ve sıkıntıyı aşmak yönünde ortaya koyduğu çaba da sonuçsuz kalmıştır. Sayın Argun'dan herhangi bir cevap alınamamıştır.

Herkesin haber alma özgürlüğü vardır ki bu aynı zamanda anayasal bir haktır. Galatasaray Spor Kulübü'nün Ajansspor okurlarının haber alma hakkına getirdiği kısıtlamaya son vermesini talep ediyoruz. Zira alınan bu tutum muhabirimizi veya kurumumuzu 'cezalandırmak'tan ziyade Galatasaray'ı takip eden insanları cezalandırmak anlamına gelir.

Ajansspor olarak girdiğimiz yeniden yapılanma hamlesiyle birlikte spor gazeteciliğine yerleşen kötü bir alışkanlık olan 'yakın çevresine konuştu' klişesini de yıkmak istiyoruz. Bu konuda kulüpler de bir paydaş olarak, bilgi paylaşımı konusunda daha şeffaf olursa, herkes için daha ideal bir ortam oluşacaktır inancındayız.

Senin için hazırladığımız haberler