AİHM'nin tarihi 3 Temmuz kararından sonra Şekip Mosturoğlu'ndan ilk açıklama

16.06.2021 - 14:39 | Son Güncellenme: 16.06.2021 - 14:51

Eski Fenerbahçe yöneticisi Şekip Mosturoğlu, AİHM'nin 3 Temmuz kararının ardından, "Yeniden yargılama başvurusunda bulunacağız" dedi. İşte detaylar...

AİHM'nin tarihi 3 Temmuz kararından sonra Şekip Mosturoğlu'ndan ilk açıklama

AJANSSPOR - HABER

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM),  3 Temmuz sürecinde kendilerini cezalandıran Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu(PFDK) ile Tahkim Kurulu'nu haksız bulmasından sonra gözler eski Fenerbahçe yöneticileri Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu'na çevrildi.

Sportif yargı için başvuracaklar mı?

1 yıl hak mahrumiyeti cezası alan eski Fenerbahçe yöneticisi Şekip Mosturoğlu, konuyla ilgili ilk açıklamayı Ajansspor'a yaptı. "Sportif açıdan yeniden yargılama başvurusunda bulunacak mısınız?" sorusuna Mosturoğlu şu yanıtı verdi: “Başvuru hakkımız var ama önce bir değerlendirme yapacağız, kulüp ile birlikte hareket ediyoruz bu konuda. Kulübün de bundan sonra atacağı ileri adımları planlayarak onun da bunun bir parçası olduğunu düşünerek hareket edeceğiz. Başvurumuz hemen değil, 1-2 hamleden sonra yapacağız."

İlgini Çekebilir
AİHM'den tarihi 3 Temmuz kararı
Habere Git

Hukuksal açıdan durum

AİHM kararının ardından Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu'nun sportif açıdan yeniden yargılama isteme hakkı bulunuyor.  Ama yargılamanın yenilenmesi, ihlal kararının türüne göre lehte bir sonucu garanti etmiyor. Yeni yargılamanın aleyhte sonuçlanma şansı da bulunuyor.

3 Temmuz'dan sonra PFDK dönemin Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanları İlhan Ekşioğlu'na 3, Şekip Mosturoğlu'na ise 1 yıl hak mahrumiyeti cezası vermişti. Tahkim Kurulu da kararı onaylamıştı. 4 Nisan 2018’de AİHM'ye başvuran iki yönetici adil yargılanmadıklarını ve hukuka aykırı olarak dinlenen telefon delil olarak kullanılmasından dolayı şikayetçi olmuştu.

AİHM ne karar verdi?

AİHM, 3 Temmuz'la ilgili Mosturoğlu ve Ekşioğlu'nun başvurusuyla ilgili kararı dün vermişti. Mahkeme, iki yöneticinin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 6. Maddesi'nin 1 fıkrası  ve 8. Madde'nin 1. fıkrasına göre haklarının ihlal edildiği tespitini yapmıştı.  Kararda Mosturoğlu'na  6000 Euro ödenmesine hükmedilmişti.

Senin için hazırladığımız haberler