AİHM Güney Afrikalı Atlete Testosteron Konusunda Arka Çıktı

14.07.2023 - 14:24 | Son Güncellenme: 14.07.2023 - 14:48

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, testosteron seviyesini düşürmeye yönelik tedaviyi reddeden Güney Afrikalı atlet Caster Semenya'ya uygulanan yasakları onaylamadı.

AİHM Güney Afrikalı Atlete Testosteron Konusunda Arka Çıktı

AJANSSPOR-HABER

Yüksek testosteron seviyesi nedeniyle bazı yarışmalara katılımı yasaklanan 32 yaşındaki Güney Amerikalı atlet Caste Semenya verdiği hukuk savaşını kazandı.

AİHM, Semenya'yı haklı buldu

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin yaptığı açıklamada 32 yaşındaki atletin "Ayrımcılık Mahkumu" olduğuna karar kıldı ve sporcuyu davasında haklı buldu.

"Çizgiyi aşan noktalara geldi"

AİHM'den yayınladığı açıklamada, İsviçre'nin, Semenya'nın yasal haklarını korumak hakkında gereken tedbirler almadığını, spor kariyerine yönelik kısıtlamaların " Çizgiyi aşan noktalara" geldiği ve bu durumun "kabul edilemez" bulunduğu ifade edildi.    

İlgini Çekebilir
Atletizm Milli Takım Antrenörü vefat etti
Habere Git

3 yıl önce savaşı kaybetmişti

Semenya, 3 yıl önce İsviçre Federal Mahkemesi'ne yasal haklarını savunmaya yönelik bir dava açmış fakat bu talebi mahkeme tarafından reddedilmişti.

Şampiyon Paris ile dönüyor

Daha önce 2012 Londra ve 2016 Rio Olimpiyatları'nda 800 metrede altın kazanan başarılı sporcunun 2024 Paris Olimpiyatları ile piste dönmesi bekleniyor.

Senin için hazırladığımız haberler