Ahmet İbanoğlu, eski hakemlerin iddialarını yalanladı: Kumpasın farkındayız!

16.12.2023 - 15:21 | Son Güncellenme: 16.12.2023 - 16:07

TFF MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu, eski hakemlerin iddialarını yalanladı. İbanoğlu, "kamuoyunda yer alan iddiaların gerçekle uzaktan yakından ilgisi yoktur" dedi.

Ahmet İbanoğlu, eski hakemlerin iddialarını yalanladı: Kumpasın farkındayız!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ahmet İbanoğlu, eski hakemler tarafından dile getirilen ve son dönemde kamuoyunda yer alan iddiaların gerçekle ilgisi olmadığını vurguladı. İbanoğlu ayrıca hukuki sürecin başlatılacağını da açıkladı. İşte detaylar.

Ahmet İbanoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Kamuoyunda yer alan iddiaların gerçekle uzaktan yakından ilgisi yoktur"

"Bir süredir Türk hakemliği üzerinden kurulan ve komplolarla ilerleyen kumpasın farkındayız. Son günlerde eski hakemler tarafından dile getirilen ve kamuoyunda yer alan iddiaların gerçekle uzaktan yakından ilgisi yoktur. 

İlgini Çekebilir
Ali Palabıyık: "Kimse bir hakemin gizlice fotoğraflarını çekmemeli"
Habere Git

"Zamanlama açısından manidardır"

Gerçeği yansıtmayan bu açıklamaların bugün yapılıyor olması zamanlama açısından manidardır. Neye ve kime hizmet ettiği belli olmayan, faal olarak görev yapan hakemlerimizi de rahatsız eden bu yalan yanlış ifade ve iddiaların kamuoyu tarafından ciddiye alınmamasını önemle rica ederiz. 

"Hukuki süreç başlatılacaktır"

İddia sahiplerinin ispatla mükellef olduğu kumpas amaçlı bu açıklamalar ile ilgili hukuki süreç de başlatılacaktır."

"Mehmet Büyükekşi hangi maçı, hangi hakemin yöneteceğine karar verir"

FIFA kokartlı eski hakem Ali Palabıyık, yapay zeka ile yapıldığı belirtilen hakem atamalarında kriterin belli olmadığını, atamaları TFF Başkanı Büyükekşi'nin yaptığını söylemişti.

Palabıyık, "Hakemler algoritma ile atanır, Mehmet Büyükekşi'nin önüne gelir. Mehmet Büyükekşi hangi maçı, hangi hakemin yöneteceğine karar verir. Hakemlerle bu kadar iç içe olan, bu kadar hakemlere müdahil olan, her şeye karışan bir TFF başkanı hiç görmedim" şeklinde konuşmuştu.

Senin için hazırladığımız haberler