Ahmet Ağaoğlu: "Yusuf'tan gelen para borçlara gitti"

19.08.2019 - 03:49 | Son Güncellenme: 19.08.2019 - 03:49

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Kasımpaşa maçının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ahmet Ağaoğlu'nun açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Sörloth geçen sene de gündemdeydi"

Geçen sene bizim izleme ekibinin gündemine gelen bir oyuncuydu. Crystal Palace onu bir takasta kullanmak istediği için transfer gecikti. Sörloth hazır olarak geldi. Gollerini de attı ve atmaya devam ediyor. Bir forvetin yapabileceği her şeyi yapıyor. Bunun ötesinde bir şey beklemiyordum. Bu formunu devam ettirirse takımın değişilmezi olur. Transfer camianın kanını kaynatan bir olay. Transfer hasretle beklenen bir durum. Takıma getireceği külfet analiz edilmiyor. Biz gençlere yatırım yapacağız, dedik. Sörloth, Ekuban, Koray, Salih gibi forvetlerimiz var. Dışarıdan bir büyük isim getirince alt taraftaki çocukların da hedefi kırılır.

"Yusuf'tan gelen para borçlara gitti"

UEFA'da yolumuza devam edersek 3 kulvarda mücadele edeceğiz. Transfer gerekli mi, bu gündeme geliyor. Bunun bir de ekonomik boyutu var. TBB'nin bize sunduğu bir limit var. Geriye dönük bütün borçlardan biz sorumlu olacağız. Yusuf'tan gelen paranın tamamı TBB'ye gidiyor. TBB elde edilen gelirin %30'unu harcama fırsatı veriyor. Bunların tamamı Trabzonspor'un kasasına girmiyor. Bu gelirler %70 borç kapamaya gidiyor. Artık Süper Lig, büyük takımlar için eski Süper Lig değil. Şirket olarak yapısını sürdüren takımlar haricindekiler lisans yönetmenliğine tabiler. Camiaları ve taraftarları yıldız transferiyle ilgili beklentiye sokmak pek sağlıklı bir bakış açısı değil. 'Come to Trabzonspor' tamam da, para nasıl ödenecek? Biz buna sadık kalmaya çalışıyoruz. Bunun için bizim 52 kişilik bir takımımız var. Rezerv takımımızın bize maliyeti 2 milyon Euro civarında. İleriye dönük olarak Trabzonspor'un mali ve sportif yapısını gözüm kapalı teslim edeceğim. Bir yıldız futbolcusu yetiştiremedin diye eleştirilmek istiyorum. Yıldız transferi yapmadın. Bu değil. Niye yıldız futbolcu yetiştirmiyorsun, sorusu gelince zaten cevabımız olacak. Önümüzdeki süreçte yeni tesislerimiz açılacak.

Senin için hazırladığımız haberler