Ahmet Metin Genç'ten Ahmet Ağaoğlu'na Tehdit Tepkisi Geldi

02.11.2022 - 16:00 | Son Güncellenme: 02.11.2022 - 18:11

Trabzon'daki havalimanı tartışması devam ediyor. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ahmet Ağaoğlu'nun tehditkâr konuştuğunu söyledi. İşte detaylar.

Ahmet Metin Genç'ten Ahmet Ağaoğlu'na Tehdit Tepkisi Geldi

AJANSSPOR-HABER

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun havalimanı açıklamasına Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, çok sert tepki gösterdi. Genç, Ağaoğlu'nun tehdit edercesine yaptığı konuşmayı tuhaf bulduğunu söyledi. Trabzon'da havalimanın genişleme çalışmaları çerçevesinde Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nin de etkileneceği yönündeki divan kurulunun uyarısını dikkate alan Ahemte Ağaoğlu, buna izin vermeyeceklerini aksi halde başkanlığı bırakacağını açıkladı. 

Belediye meclisinde gündem oldu

Ağaoğlu, daha sonra yaptığı açıklamadaysa devletin yetkililerinden aldığı bilgiyi paylaşarak, tesislerinin tehlike altında olmadığını söyledi. Buna rağmen AK Parti Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Genç, dünkü aylık belediye meclisi toplantısında bir üyenin Ağaoğlu'nun açıklamalarını sorması üzerine çok sert bir açıklama yaptı. Genç, Ağaoğlu'nun şehri tehdit ettiğini ve bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Ahmet Ağaoğlu'nu hayretle izledim

Genç, "Kıymetli başkanımızın divandaki acıkmalarını büyük bir şaşkınlık içinde izledim. Bana çok tuhaf geldi. Bazen maksadını aşar nitelikte diye geçiştirilir ama maksadını da aşan bir açıklama değildi. Açık net ifadeler vardı. Başkandan beklemediğim bir açıklamaydı. Değerli başkanımız pilot olabilir, havacılık konusunda yetkin olabilir. Ama Trabzon’a havalimanı ihtiyacı konusunda bir değerlendirme yapmasını hayretle izledim. Kabul etmemizde mümkün değil. Bunu söyleyelim! Bu sözün devamında da adeta şehri tehdit edercesine…” dedi.

İlgini Çekebilir
Trabzonspor'da Edin Visca sevinci!
Habere Git

Ağaoğlu yazın Trabzon'u görmüyor herhalde

Havalimanı projesinin devletin gördüğü ihtiyaç nedeniyle hazırlandığını vurgulayan Genç, “Burada bir irade oluşmuş devlet bunu ihtiyaca değer görmüş ve proje çalışılmış, bunu tehdit edercesine ben bunu buraya yaptırmam yapılırsa yani ’Direnirim’ gibi bir ifadeyi kabul etmemiz mümkün değil. Bu sözü yakıştıramadım. Trabzon Havalimanı'nda ikinci pist ihtiyacı vardır, bu açık ve net. Şu anda pistimiz 2 bin 700 metredir. Bunun uluslararası standarda kavuşması için 3 bin metre olması gerekiyor. Ve ikinci pistte olması lazım. Yazın başkanımız burayı görmüyor herhalde… Bu sene 200 bin ilave yabancı turist geldi. Birçok ilave seferler yapılıyor şehrimize… Bu durumu gözardı eden açıklamayı Trabzonspor üzerinden dile getirerek yapmasını hayretle izledim" dedi.

Ağaoğlu, lobi için konuştuğunu söyledi

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, dün ayrı yaptığı yazılı açıklamada havalimanına dair sözlerinin arka planına açıklık getirdi. Ağaoğlu, "Kulübümüzün Divan Başkanlık Kurulu’nun 52. Olağan Genel Kurulu'nun yapıldığı 29 Ekim 2022 günü, Trabzonspor Denetim Kurulu Başkanı Sayın Mahmut Ören’in imzasını taşıyan 25.10.2022 tarihli Denetim Kurulu Raporu'nun 10. maddesinde yer alan 'Trabzonspor Tesislerinin yeni havaalanı planı dışında tutulması için Divan Kurulu öncülüğünde yoğun lobi çalışması yapılmalıdır' ifadesi ve genel kurula katılan bazı üyelerin, kamulaştırma ile yeni tesisler yapılabileceğini savunması üzerine, birçok kulübün gıpta ile baktığı ve Trabzonspor’umuzun korunması gereken menfaatleri için Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nin kamulaştırılmaması gerektiği yönünde beyanda bulundum" dedi.

Trabzonspor tesisleri etkilenmeyecek

Ağaoğlu, açıklamasından hemen sonra üst düzey kamu yetkililerinin kendisine resmi bilgi verdiğine vurgulayarak, şöyle devam etti: "Bakanlığın, havalimanın kuzeyine doğru yani tesisleri etkileyen bir çalışma ve kamulaştırma olmadığını, havaalanı terminallerinin günün ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde apronun doğusuna ve batısına doğru genişletme çalışmalarının söz konusu olduğu ifade edilmiştir. Bunun üzerine yine aynı gün camiamızın sağlıklı bilgilere ulaşması için kulübümüzün resmi sitesinden yeni bir açıklama yapılmıştır. Trabzonspor’umuzun menfaatleri için kamuoyunu bilgilendirme adına yapmış olduğumuz söz konusu açıklamaya başka anlamlar yüklemek sağlıklı bir bakış açısı değildir."

İlgini Çekebilir
Trabzonspor, Avrupa'da 147. maçına çıkıyor
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler