Afyon Zafer Stadyumu nerede?

13.07.2018 - 00:55 | Son Güncellenme: 12.07.2018 - 21:56

Afyon afer Stadyumu nerede? Süper Lig'e yeniden yükselen Ankaragücü, 2018-2019 sezonunun ilk yarısındaki iç saha maçlarını, yapımı devam eden Eryaman Stadyumu'nda oynayamayacak. Ankaragücü'nün maçlarını oynayacağı Zafer Stadyumu ise, Sarı-Lacivertli futbolseverler tarafından merakla araştırılmakta. Peki, Afyon Zafer Stadyumu nerede? Nasıl gidilir? İşte detaylar...

Afyon Zafer Stadyumu nerede?

Afyon Zafer Stadyumu'na nasıl gidilir? Ankara 19 Mayıs Stadı'nın yıkım ihalesinin yapılmasından dolayı Afyon Zafer Stadı'nda oynayacağını açıkladı. Ankaragücü, Spor Toto Süper Lig'in ilk maçını evinde Galatasaray ile oynayacak. Ankaragücü taraftarları ise Zafer Stadyumu ile ilgili detayları merak ediyor. Peki, Afyon Zafer Stadyumu nerede? Nasıl gidilir? İşte detaylar...

Afyon Zafer Stadyumu nerede?

Zafer Stadyumu, Afyon Kocatepe Stadyumu veya Afyon Arena, Türkiye'nin Afyonkarahisar kentinde bulunan 15.000 kişilik stadyum.

2011 yılında temeli atılmış, 2015 yılında inşaatı tamamlanmış ve Temmuz 2015'te Antalyaspor, Fenerbahçe, Olympiakos ve Olympique de Marseille takımlarının katıldığı hazırlık turnuvası ile açılışı yapılmıştır. Stadın adı 2017 yılının Mayıs ayında Afyon Kocatepe Stadyumu olarak değiştirilmiştir.

Stadyumun ve çeşitli spor alanlarının içinde bulunduğu kompleks, şehir dışında 650.000 m² alan üzerine kurulmuştur ve Türkiye'deki en büyük spor kompleksi özelliğini taşımaktadır.

Afyon Zafer Stadyumu'nun adresi nedir?

Ali Çetinkaya Mahallesi, 03200 Afyonkarahisar Merkez/Afyonkarahisar

Ankaragücü'den açıklama

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden MKE Ankaragücü, 2018-2019 sezonunun ilk yarısındaki iç saha maçlarını Afyonkarahisar'da oynayacak.

Başkent temsilcisinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yapımı devam eden Eryaman Stadyumu'nun yeni sezon başına yetişememesi ve Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nun yıkım ihalesinin yapılmasından dolayı Afyonkarahisar Belediyesi, Afyonspor ve Türkiye Futbol Federasyonu ile yaptığımız görüşmeler sonucu Spor Toto Süper Lig 2018-2019 sezonunun ilk yarısının bitimine kadar ev sahibi olduğumuz karşılaşmaları Afyon Zafer Stadyumu'nda oynayacağız."

Senin için hazırladığımız haberler