AEK Larnaca maçı öncesi Fenerbahçe’ye tatsız sürpriz!

12.10.2022 - 12:45 | Son Güncellenme: 12.10.2022 - 15:19

Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi’ndeki AEK Larnaca maçı öncesi sakat oyuncuların yanı sıra Miha Zajc’tan kötü haber geldi. Zajc karşılaşmada forma giyemeyecek.

AEK Larnaca maçı öncesi Fenerbahçe’ye tatsız sürpriz!

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe’de AEK Larnaca maçı hazırlıklarını yaptığı son antrenmanla tamamladı. Antrenmanda sakat futbolcularla birlikte grip olan Mitchy Batshuayi ve kas ağrısı bulunan Miha Zajc yer almadı. Batshuayi Larnaca maçı kadrosunda bulunurken Zajc İstanbul'da bırakıldı. Eksiklerin artması rotasyon yaparak Avrupa maçlarına çıkan Jorge Jesus’u farklı arayışlara yöneltti. U19 takımından 3 oyuncu son antrenmana katıldı. Bu oyunculardan Yiği Efe Demir Larnaca kadrosuna dahil edildi.  Kıbrıs'a giden kadroda 3'ü kaleci 20 futbolcu bulunuyor. 

İlgini Çekebilir
Batsman konuşuluyor, Superman uçuyor!
Habere Git

Larnaca hazırlıkları tamam

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi B Grubu 4. maçında deplasmanda Güney Kıbrıs ekibi AEK Larnaca ile oynayacağı maçın hazırlıklarını yaptığı antrenmanla tamamladı. Samandıra Can Bartu Tesisleri’nde Teknik Direktör Jorge Jesus yönetiminde ilk 15 dakikası basına açık olarak yapılan antrenman ısınma hareketleri ile başladı ve 5'e 2 top kapma çalışmasıyla devam etti. Antrenmanın basına kapalı bölümünde AEK Larnaca maçının taktik çalışması yapıldı. 

Kadroya Yiğit Efe Demir alındı

Antrenmana 1 ay sahalardan uzak kalacak Mert Hakan Yandaş katılmadı. Luan Peres, Joshua King ve Willian Arao ise bireysel idman yaptı. Mitchy Batshuayi grip, Miha Zajc ise eğrıları nedeniyle antrenmanda yoktu. Eksiklikler nedeniyle Fenerbahçe U19 Takımı oyuncuları Yusuf Kocatürk, Çağtay Kurukalıp ve Yiğit Efe Demir antrenmanda A takım ile çalıştı. Yiğit Efe Demir Larnaca kadrosuna alındı.

Kadroda 3’ü kaleci 20 futbolcu

Fenerbahçe Teknik Rirektörü Jorge Jesus, futbolcularından devamlı pres yapmasını istiyor. Hem Süper Lig hem Avrupa Ligi’de üst üste maçlara çıkan sarı lacivertlilerde bu yüksek efor gerektiren oyuna ulaşmak için Jesus rotasyona başvuruyor. Ancak sakatlıklar Jesus'u zorluyor.  Fenerbahçe’nin Larnaca kadrosunda 3’ü kaleci 17 isim yer aldı. Kıbrıs’a giden Fenerbahçe kafilesinde yer alan isimler şöyle:  Altay, Ertuğrul, İrfan Can, Osayi, Szalai, Serdar, Gustavo, Yiğt Efe, Alioski, Ferdi, İsmail, Crespo, Emre, Lincoln, Rossi, Arda, İrfan Can, Valencia, Pedro ve Batshuayi

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe kârda ezeli rakiplerine fark attı
Habere Git

Orta alanda sıkıntı yaşanıyor

Fenerbahçe’de son iki maçta orta alanın ortasında İsmail Yüksek ve  Miguel Crespo yer aldı. Mert Hakan Yandaş ve Willian Arao’dan sonra Miha Zajc’ın da bulunmaması orta alanda sıkıntıya yol açıyor. Bu iki oyuncunun hem Larnaca hem Ankaragücü deplasmanında alternatifi bulunmuyor. 

Sıkıntı forvete de sıçradı

Joshua King'in yokluğu Fenerbahçe’yi orta alan kadar olmasa bile forvette de zorluyor. Sarı lacivertlilerde forvette yer alabilecek isimler şöyle: Enner Valencia, Joao Pedro ve Mitchy Batshuayi. Grip olan Batshuayi'nin ilk 11'de oynayıp oynamayacağına Jesus kara verecek. Serdar Dursun, Avrupa Ligi listesinde bulunmadığı için AEK Larnaca’ya karşı forma giyemeyecek. 

Senin için hazırladığımız haberler