Adrian Newey'in Aston Martin sözleşmesi belli oldu! Formula 1'de dev kontrat

07.09.2024 - 20:34 | Son Güncellenme: 07.09.2024 - 20:43

Formula 1 takımlarından Red Bull'un başmühendisi Adrian Newey, sezon sonunda Aston Martin ile dev sözleşmeye imza atacak. Açıklama yakında yapılacak. Detaylar.

Adrian Newey'in Aston Martin sözleşmesi belli oldu! Formula 1'de dev kontrat

AJANSSPOR HABER

Formula 1 takımlarından Red Bull, takımın efsane başmühendisi Adrian Newey ile yolları ayırıyor. Newey, sezon sonunda Red Bull'dan ayrılacağını birkaç ay önce duyurmuştu. Tecrübeli mühendisin takımı da belli oldu.

Yeni adresi Aston Martin oldu

Aston Martin patronu Lawrence Stroll, efsane mühendis Adrian Newey'in durumu ile ilgili "Yüksek ihtimalle Newey takımımıza katılacak ve bu bizi çok heyecanlandırıyor" açıklamasını yaparak, tecrübeli mühendisi takıma kazandırdıklarını açıkladı.

Sözleşme detayları belli oldu

Adrian Newey, 18 yılın ardından efsane olduğu Red Bull'dan 2024 sezonu sonu itibariyle ayrılacak. Tecrübeli isim, Ferrari'nin de gündemine gelmiş ama şartlarda anlaşma sağlanamamıştı. Newey, Aston Martin ile anlaşmaya vardı. BBC'nin haberine göre Newey, Aston Martin ile 5 yıllık sözleşme imzalayacak ve yıllık 30 milyon dolarlık ücret kazanacak.

Aynı habere göre 65 yaşındaki tecrübeli mühendis için 10 Eylül tarihinde, Aston Martin tarafından resmi olarak açıklama yapılacak.

Senin için hazırladığımız haberler