Adil Gevrek: "Futbolcunun pasaportu olmaz"

17.07.2020 - 15:49 | Son Güncellenme: 17.07.2020 - 16:03

Btc Turk Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, Çaykur Rizespor maçı, yabancı kuralı ve Beşiktaş'ın gündeminde olduğu iddia edilen Gökhan Töre'nin transferi hakkında açıklamalarda bulundu.

Adil Gevrek: "Futbolcunun pasaportu olmaz"

Btc Turk Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, Süper Lig'in 33. haftasında oynayacakları Çaykur Rizespor maçı, yabancı kuralı ve Gökhan Töre'nin transferi hakkında konuştu.  

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Adil Gevrek, "Çok önemli bir maça çıkıyoruz. Hem bizim için hem de Çaykur Rizespor için çok kritik bir mücadele. Rize'ye en az 1 puan almaya gidiyoruz. Amacımız Rize'den puan ya da puanlarla dönmek. Bütün hazırlıklarımızı yaptık. Bu maça odaklandık. Kolay olmayacak. Bu maç için ekstra primimiz de olacak." dedi. 

Btc Turk Yeni Malatyaspor yabancı sınırına karşı

TFF'nin kademeli olarak sayısını düşüreceğini açıkladığı yeni yabancı oyuncu kuralı hakkında ise Başkan Gevrek, "Türk futbolunda kısıtlamayla bir yere varılamaz. Yerli futbolcuların yetişebilmesi için altyapılara destek verilmesi lazım. Yabancı futbolcuyu kısıtlayarak altyapıdan futbolcu çıkaramazsınız. Anadolu takımlarının yabancı sınırlamasına karşı olmaması beni düşündürüyor. Yabancı sınırlaması gelirse en çok zararı Anadolu kulüpleri görecek. İyi yerli futbolcular İstanbul takımlarına transfer olacak. Biz kulüp olarak bu sınırlamaya karşıyız. 

Yabancı sınırlamasına karşıyım. Futbolcunun yerlisi ya da yabancısı yoktur. İyi ve kötü futbolcu vardır. Futbolcunun pasaportu olmaz. TFF'nin kararına saygı duyuyorum. Fakat TFF'nin istişare yapması gerektiğini savunuyorum. " ifadelerini kullandı.

Gökhan Töre'ye teklif var mı?

İsmi eski takımı Beşiktaş'la anılan Gökhan Töre için ise Gevrek, "Şu anda son iki maçımıza odaklandık. Gökhan'a ve diğer oyuncularımıza gelen teklifler var. Sezon sonunda oturup, konuşacağız." açıklamasında bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler