Adı Fenerbahçe ile anılan Kovac, planını açıkladı!

25.02.2020 - 15:45 | Son Güncellenme: 25.02.2020 - 12:52

Fenerbahçe'nin başına geçeceği iddia edilen Hırvat teknik adam Nico Kovac sessizliğini bozdu. Kovac hangi takımın başına geçiyor? Açıkladı...

Adı Fenerbahçe ile anılan Kovac, planını açıkladı!

Süper Lig’de son olarak ezeli rakibi Galatasaray’a 3-1 kaybeden Fenerbahçe’de teknik direktör Ersun Yanal’ın görevinden ayrılacağı iddia edilmişti. Yanal’ın koltuğuna aday gösterilen isimler arasında Nico Kovac da yer alıyor. Kovac, Fenerbahçe’nin başına geçecek mi? Kariyer planı ne? İşte ayrıntılar…

Bayern Münih’ten gönderilmişti

Son olarak Almanya Ligi’nde Bayern Münih ekibini çalıştıran Nico Kovac, Bavyera ekibinden ayrılmıştı.

Kovac’tan Bundesliga dönemi için açıklama

Almanya’da kendi adına çok önemli bir dönem geçirdiğini söyleyen Kovac, ”Bundesliga’daki deneyimime çok olumlu bakıyorum. Münih’te de çok şey öğrendim. Benim adıma öğretici ve başarılı geçti. Bayern Münih’e herkes gitmek istiyor. Ama bunu herkes yapamıyor” ifadelerini kullandı.

Kovac’ın adı Fenerbahçe ile de anılıyor

Adı Fenerbahçe ile anılan Hırvat teknik adamın kariyer planlaması da dikkati çekiyor. Kovac’ın hedefinde İngiltere Premier Lig’de çalışmak var.

Kendisini hangi lige yakıştırıyor?

Kovac, kariyer planıyla ilgili olarak ise, ”Yaz döneminde tekrar görev alacağımı düşünüyorum. Bir kulüple özdeşleşebilmek makul bir seçenek. İngiltere, İspanya ve birçok iyi lig var. Bundesliga ise teknik adamlar için her zaman ilginç” ifadelerini kullandı.

Hangi takımları çalıştırdı?

Teknik direktörlük kariyerine Hırvatistan Milli Takımı’nda başlayan Kovac, Eintracht Frankfurt ve Bayern Münih takımlarını çalıştırdı.

Bundesliga'da şampiyonluklar yaşadı

Kovac, kariyerinde Bundesliga şampiyonluğu, Almanya Kupası şampiyonluğu ve Almanya Süper Kupa şampiyonlukları yaşadı.

Kovac, nasıl bir sistem kullanıyor?

Berlin doğumlu olan Hırvat futbol adamı, teknik direktörlük kariyerinde 4-2-3-1 formasyonunu ön planda tuttu.

Salzburg'un yeri onda ayrı...

Salzburg’da Ricardo Moniz’in yanında yardımcı antrenörlük de yapan Kovac, futbolculuk döneminde ağırlıklı olarak Alman takımlarında oynamış ve Red Bull Salzburg ekibinde kariyerini sonlandırdıktan sonra teknik adamlık sayfasını açmıştı. (AJANSSPOR DIŞ HABER)

Senin için hazırladığımız haberler