"Adaylık için küme düşmenin kaldırılmasını mı bekliyorsunuz?"

22.05.2021 - 15:47 | Son Güncellenme: 22.05.2021 - 15:53

Gençlerbirliği Başkan Adayı Arda Çakmak, Haziran ayındaki seçim öncesi konuştu. Mevcut yönetime çağrı yapan Çakmak, hedeflerini de anlattı. İşte detaylar...

"Adaylık için küme düşmenin kaldırılmasını mı bekliyorsunuz?"

AJANSSPOR-HABER

Spor Toto Süper Lig’e veda eden Gençlerbirliği’nde gözler Haziran ayında yapılacak seçime çevrildi. Başkan Murat Cavcav’ın aday olup olmayacağı belirsizliğini korurken, eski yönetici ve başkan adayı Arda Çakmak başkanlığa aday olduğunu resmen açıkladı. Çakmak hedefleri hakkında da konuştu.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Arda Çakmak’ın açıklamaları şu şekilde:

"Küme düşmek yararımıza olabilir"

- Gençlerbirliği nasıl bu noktaya geldi? 

4 sene önce istifa ettiğimde söylemiştim. Aynı hareketleri yapıp farklı sonuçla beklemenin mantığı yok. Yönetimin çalışma tarzı, anlayışı belli. Geçmişi silmek açısından küme düşmek yararımıza bile olabilir. Bu konuya pozitif taraftan bakmak istiyorum. Tabii ki Gençlerbirliği’nin küme düşmesi derin bir üzüntü veriyor.

"Küçülme, yeniden yapılanma ve Süper Lig'de kalıcı olmak"

-Göreve gelirseniz neler yapacaksınız? Gençlerbirliği köklü bir camia ve taraftarları Süper Lig'de kalıcı bir şekilde yer almasını istiyor.

2 sene önce küme düşünce kulübün parası vardı. Şimdi borçları var. Bu şekilde düştü kulüp. Gençlerbirliği’nin borçlarının silinmesi gerek. Altyapının da ayağa kaldırılması gerekiyor. Göreve gelirsek, seneye şampiyon olacağız demiyoruz. Finansal düzlüğe çıkarmak, 1. Lig'de oynamak ve altyapıdan güçlenip Süper Lig'e çıkarmak. Önce bir yapılanma süreci olacak. Küçülme, yeniden yapılan ve Gençlerbirliği'nin Süper Lig'de kalıcı olması. Öncelikli hedeflerimiz bu.

"Yeni yönetime sorunları çözmek için zaman bırakmak gerek"

-Sayın Başkan Murat Cavcav için 'Aday olacak mı olmayacak mı?' tartışmaları vardı. Aday mı, değil mi?

Murat ağabeyin çıkıp resmi bir şekilde açıklama yapması gerek. Bu takım düştü ve hiçbir şey söylemedi. Hiçbir şey söylememek daha kötü. Aklındakileri paylaşması ve camianın önünü görmek lazım. Transfer dönemi yaklaşıyor. Fatih Terim ne dedi? Ne yapacaklarını bilmesi gerektiğini söyledi, başkan adayları da destekledi. Gençlerbirliği'nde de belirsizliklerin kalkması gerek. Yabancı oyuncular alacakları sebebiyle başvurular yapıyor. Belki de transfer yasağı gelecek. Murat Cavcav bu kulübün önünü açması lazım. Belirsizlik kulübü daha kötü bir noktaya götürür. Yeni yönetime, sorunları çözebilmek adına zaman bırakmak gerekiyor. 

"Yahu neyi bekliyorsunuz?"

- Güçlü bir yönetiminiz olacak mı? Seçimden beklentiniz nedir?

Birlikte hareket ettiğimiz arkadaşlar var. Mevcut yönetimden de belki bazı insanları kabul ederlerse alabiliriz. Taraftarlarımız kulübün tüzüğünün 9. maddesini okusunlar. Kardeşim üye değilse onu bile alamam. Dışarıdan kimseyi alamazsınız. Çok sevdiğim arkadaşlarım var ama kadroya yazamam. Çünkü delege değiller. Bizim çalışacağımız insanları seçmek en doğal hakkımız. Onları da seçebileceğimiz yer delege havuzu. O da başka bir pranga. Bu işi daha iyi yapabileceğine inananlar gelsinle aday olsun. Seçime girelim ve hak eden kazansın. Bizden başka açıklama yapan yok. Şu andaki yönetim de ses çıkarmıyor. Yahu neyi bekliyorsunuz? Adaysanız adayım deyin, değilseniz değilim deyin. 

"Küme düşmenin kaldırılmasına karşıyım"

-Süper Lig'de küme düşmenin olup olmayacağı tartışılmıştı. Sizin böyle bir beklentiniz var mı? 

Küme düşmenin kaldırılması Süper Lig'e yapılan bir hakarettir. Sanırım herkes onu bekliyor. Bizim herkesi memnun etmek gibi bir derdimiz yok. Ben buna karşıyım. Gçen sene de karşıydım. Düşen takım düşer. Bir defa yolu açtınız mı, herkes ister. Düştüyseniz çıkmayı da bileceksiniz. 

"Önce kongre, sonra teknik adam konusu"

-Hangi teknik adamla çalışmak istiyorsunuz? Var mı herhangi bir adayınız?

Önce bir kongre konusunun netleşmesi gerek. Gençlerbirliği camiasının içinden de görüştüğümüz insanlar var. Özcan Bizati ile de görüşürüz. Önce bir toparlanma, finansal açıdan düze çıkma ve 2 sene içinde de 'kafaya' oynama planımız var. Taraftarlarımızın beklentilerini anlıyorum. Adaylar varsa çıksın. 1 Haziran itibarıyla kulübün önü açılmalı. Daha fazla beklenirse çok geç olabilir.

Senin için hazırladığımız haberler