Acun Ilıcalı'dan futbola öneri! "UEFA Başkanı Ceferin'e anlatacağım"

23.03.2024 - 15:53 | Son Güncellenme: 23.03.2024 - 16:08

Acun Ilıcalı, YouTube'da katıldığı 3-4-3 Digital kanalında hakem kararları ve VAR'a eleştirilerde bulundu. Ilıcalı ayrıca yeni bir kural önerisini de dile getirdi.

Acun Ilıcalı'dan futbola öneri! "UEFA Başkanı Ceferin'e anlatacağım"

AJANSSPOR HABER

YouTube'da 3-4-3 Digital kanalının Röveşata programına katılan Acun Ilıcalı, futbolda yeni bir kural önerisi olduğunu ve bunu UEFA Başkanı Alexander Ceferin'e de anlatacağını açıkladı.

Ilıcalı, "Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı yapmak ister misin?" sorusuna "Asla istemem" yanıtını verdi ve şu sözleri ekledi: "Federasyon başkanlığını asla istemem. Öyle bir olayın ortasında da olmak istemem, öyle bir vaktim de yok. Ama federasyon başkanımıza bir teklifte bulunabilirim. O da şu: dünya takip edilsin, acil bir şekilde VAR, ofsayt dışında kaldırılsın. UEFA Başkanımız Ceferin ile buluşacağım. Ona da bir kez daha net bir şekilde anlatacağım." 

"VAR'a bulaşmayacaksın"

Sözlerine devam eden Acun Ilıcalı, "Teknoloji futbolun faydasına sunulmalı bence. Ama sen VAR'da bir kişinin karar vereceği şeyi 3 kişi konuşmaya başlıyorsun ve çorba oluyor. Ben de ofsayt ve gol olsun diyorum onun dışında VAR'a bulaşmayacaksın. Eskiden hakem hataları konuşuyor muyduk? Evet. Şimdi de konuşuyoruz. Demek ki çözüm kötü olmadı mı?" dedi.

"Suçlunun olmadığı yerde hatalar daha çok olur"

Artık hatada suçlunun kim olmadığının altını çizen Acun Ilıcalı, "Neden hataları daha fazla konuşuyoruz söyleyeyim. Eskiden bir hakem kardeşimiz br hata yapardı ve sorumluluğu üzerine alıyordu. Hatanın kim yaptığı belliydi. Örneğin Ahmet Çakar hata yaptı derdik ve tüm Türkiye onun hatasını konuşurdu. Ama sorumluluğu o alıyordu. Şimdi VAR diye bir sistem var. Çağırdı mı, çağırmadı mı? Etkiledi mi, müdahale etmesi gerekiyor muydu? Bilmiyoruz. Şimdi suçlu kim bilmiyoruz. Hata var suçlu yok. Suçlunun olmadığı yerde hatalar daha çok olur." ifadelerini kullandı.

"Championship'de VAR yok biliyor musun?"

VAR'ın bazı duyguları yok ettiğini belirten Ilıcalı, "Artık gole sevinemiyorsun. Championship'de VAR yok biliyor musun? Gol olduğu zaman o duyguyu siz yaşayamıyorsunuz artık. Gol olduğunda kameraya bakıyoruz, bekliyoruz, sessiz bir bekleyiş, gol olacak mı olmayacak mı... Acil acil kaldırılması lazım." dedi.

"2 atak kuralı getireceksin"

Bir başka yeni kural önerisini de dile getiren Ilıcalı, şu sözleri söyledi: "İngiltere'de kimse kendini yere atmıyor. Öyle bir kavram yok. Bilmiyorlar, öyle bir duygu yok. Futbolun içinde yapılan uyanıklıkladan dolayı kimseyi suçlayamam. Ben buna değil sisteme nefret duyuyorum. 2 atak kuralı getireceksin, 2 dakika oyundan çıkan birisi olursa giremeyecek. Bak bakalım yapıyor mu?"

"Türk futbolunu kurtarır"

Ilıcalı, sözlerine şöyle devam etti: "Sağlıktan gelen insan bir futbolcuya ne yapabilir de oyuncu oyuna devam edebiliyor? Dikiş atar filan o tamam. Ama ben de sana diyorum ki 10'da 9 girmeleri gerekmeyen şeyler oluyor. Bu kuralın gelmesi lazım. İkisi de Türk futbolunu kurtarır. Bu hafta başlanmalı buna. UEFA kararını gerektirecek bir konu değil bu."

Senin için hazırladığımız haberler