Acun Ilıcalı: ''Bana 'Koy parayı al Acun.' diyorlar''

31.08.2024 - 12:04 | Son Güncellenme: 31.08.2024 - 12:31

Süper Lig devi Fenerbahçe'de yeni transfer Sofyan Amrabat'a imza töreni düzenilirken Acun Ilıcalı, imza töreninde açıklamalarda bulundu. Detaylar...

Acun Ilıcalı: ''Bana 'Koy parayı al Acun.' diyorlar''

AJANSSPOR HABER

Süper Lig devi Fenerbahçe, transfer çalışmalarına devam ediyor. Kanarya'da Sofyan Amrabat transferi tamamlandı. Amrabat'ın imza törenine katılan Acun Ilıcalı, transfer hakkında konuştu. Detaylar...

"Sofyan bize inandı''

Amrabat hakkında konuşan Ilıcalı, "Sofyan bize inandı. Biz de ona inandık. Sofyan Amrabat bu süreçte çok ciddi teklifler almasına rağmen bize verdiği sözden taviz vermedi. Son derece dik durdu. Fenerbahçe bugün sadece bir futbolcu değil, çok büyük bir karakter transfer etti.” dedi.

''Bizim için tarihi bir gün''

Transfer hakkında konuşan Ilıcalı, ''Bizim için tarihi bir gün. Uzun zamandır hayalimiz olan, Fenerbahçe'de görmek istediğimiz Sofyan Amrabat'ı takımımıza kattık.'' dedi.

"Hocamız Jose Mourinho'nun 1 numarası Sofyan Amrabat'tı. Hocamıza yine en istediği oyuncuyu getirebildiğimiz için mutluyuz."

"Bana 'Koy parayı al Acun.' diyorlar.''

Transfer durumu hakkında konuşan Ilıcalı, "Bana 'Koy parayı al Acun.' diyorlar. Öyle bir sistem yok. Burada kurallar var. Finansal Fair-Play var. Bu sistem içerisinde satranç oynuyoruz. Her dakika, her kuruşu hesaplıyoruz." dedi.

"Sofyan Amrabat 10 teklif aldı''

Transfer detaylarını anlatan Amrabat, "Sofyan Amrabat 10 teklif aldı. Hepsini reddetti, dik durdu ve kulübüne sadece "ben Fenerbahçe'ye gitmek istiyorum" dedi. Sadece son gün 3 İngiltere, 1 İspanya'dan toplam 4 transfer teklifi aldı. O dik durdu ve kazanan Fenerbahçe oldu." dedi.

''Transfer süreci benim için zor geçti''

Transfer süreci hakkında konuşan Ilıcalı, "Transfer süreci benim için zor geçti. Şu anda bu yaz için vaktimin çok ciddi bölümünü kulüpte geçiriyorum ve bir yandan da bi kulüp sahibi olarak şunu söyleyebilirim, orada sistem böyle değil. Burada başkan olmadığım için operasyonun içine daha çok girmem gerekti. Sonu mutlu olunca insan çok mutlu olur ya onun mutluluğunu yaşıyorum. Transfer etmek istediğimiz futbolcuların hepsini transfer etmeyi başardık. Fenerbahçe farkı." dedi.

''8 saat boyunca telefondaydım. En son gece 2'ydi telefon hiç durmamıştı. Ama bunlar hayalini kurduğum şeylerdi. Başkanımıza teşekkür ediyorum bana bu fırsatı verdiği için. Hocamızın 'bana mutlaka sol bek alın ya da başka oyuncu alın' diye bir isteği yok.''

"Fenerbahçe'ye transferi belli olmasına rağmen kalkıp en zor düzey maçta oynamak. Daha önce formasını giydiği inanılmaz bir maçta 9 kişi kalmış bir takımda oynadı. Çok etkilendim. Sofyan sakatlanma ihtimali olabilecek en zor düzeydeki deplasman maçına Macaristan'a gitti."

Senin için hazırladığımız haberler