Acun Ilıcalı bıraktı Shelbourne Avrupa kupalarına katıldı

13.11.2023 - 23:54 | Son Güncellenme: 14.11.2023 - 00:04

İngiltere'de Hull City takımının patronu olan Acun Ilıcalı, geçtiğimiz günlerde yatırımlarını sonlandırdığını duyurduğu Shelbourne takımı Avrupa kupalarına katılım hakkı kazandı. İşte detaylar...

Acun Ilıcalı bıraktı Shelbourne Avrupa kupalarına katıldı

AJANSSPOR - HABER

Hull City gibi İrlanda'nın Shelbourne takımına da yatırım yapan Acun Ilıcalı, 11 Kasım tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Shelbourne takımına yapılan yatırımları sonlandırma kararı aldıklarını duyurmuştu. Ilıcalı, yatırımlarını sonlandıktan sonra İrlanda takımı Avrupa Konferans Ligi'ne katılım hakkı kazandı.

Boheimans kaybetti Shelbourne'e yaradı

Irish Mirror sitesinin haberine göre, İrlanda Ligini 4'üncü sırada tamamlayan Shelbourne, İrlanda Futbol Federasyonu Kupası yarı finalinde Bohemians takımına 4-3 mağlup olmuş ve kupaya veda etmişti. Finalde St. Patricks takımıyla karşılaşan Bohemians, rakibine 3-1 mağlup olmuş ve Avrupa kupalarına katılım sağlayamamıştı. İrlanda Futbol Federasyonu Kupası'nı müzesine götüren St. Patricks, Shelbourne takımının Avrupa Konferans Ligi'ne gitmesini sağlamış oldu.

Acun Ilıcalı, Shelbourne'u ne zaman almıştı?

İngilter Championship takımı Hull City'nin patronu Acun Ilıcalı, 1895 yılında kurulan ve İrlanda'nın en eski kulübü olan Shelbourne'u, 9 Haziran 2023 tarihinde sosyal medya hesabından yatırım yaptığını duyurmuştu. Ilıcalı, açıklamasında şu ifadelere yer vermişti:

"Hull City ile başlayan güçlü futbol yatırımlarımız İrlanda Premier Ligi’nin en eski ve köklü kulüplerinden Shelbourne FC’nin çoğunluk hisselerini almamızla devam ediyor. Hedefimiz Shelbourne FC ile birlikte Avrupa Kupaları’na katılmak, önemli başarılar elde etmek ve birçok yeteneği dünya futboluna kazandırmak. İrlanda futboluna, kulübün potansiyeline ve taraftarlarımıza olan inancımız sonsuz."

İlgini Çekebilir
Acun Ilıcalı dumur etti! "Hull City'i 10 dakikada aldım"
Habere Git

Ilıcalı - Shelbourne birlikteliği 5 ay sürdü

11 Kasım tarihinde ise yatırımlarını sonlandırdığını duyuran Hull City patronu, Shelbourne takımı ile 5 aylık bir süreç yaşadı. Acun Ilıcalı, Shelbourne takımındaki yatırımlarını sonlandırdığını bu cümlelerle duyurmuştu:

"İrlanda'nın değerli kulüplerinden Shelbourne'de olan yatırımlarımızı sonlandırma kararı aldık. Bugüne kadar süregelen iş birliği için Shelbourne ailesine teşekkür ederiz. Futbol alanındaki yatırımlarımızı, yakın zamanda başka bir ülkede hayata geçirmek için planlamalarımız devam etmektedir."

Shelbourne, İrlanda Premier Lig'ini dördüncü bitirdi

Shelbourne, bu sezon İrlanda Premier Lig'ndeki toplam 36 haftada 15 galibiyet, 15 beraberlik ve 6 yenilgi aldı. Kırmızı beyazlılar ligde lider Shamrock Rovers'ın 12 puan gerisinde 4. sırada tamamladı.

Hull City 9. sırada

Öte yandan Acun Ilıcalı'nın sahip olduğu diğer takım Hull City ise İngiltere Championship'in 16. haftasında 26 puanla 8. sırada yer alıyor.

Senin için hazırladığımız haberler