Abdurrahim Albayrak'tan şampiyonluk yorumu: "Bu kupa..."

10.06.2020 - 09:57 | Son Güncellenme: 10.06.2020 - 10:17

Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray'da başkan yardımcısı Abdurrahim Albayrak iddialı konuştu. 23. şampiyonluğu kazanmak istediklerini anlatan Albayrak, şampiyonluğu kimin için kazanacaklarını açıkladı.

Abdurrahim Albayrak'tan şampiyonluk yorumu: "Bu kupa..."

AJANSSPOR

Galatasaray, koronavirüs salgını sebebiyle verilen zorunlu aranın bitmesi sonrası Çaykur Rizespor ile oynayacağı maça kilitlendi. Başkan yardımcısı Abdurrahim Albayrak, şampiyonluk hakkında değerlendirmelerde bulundu. Galatasaray'ın kalan 8 haftadaki planı ne? İşte Albayrak'ın düşüncesi... 

Abdurrahim Albayrak, şampiyonluk yarışını değerlendirdi

Sabah'a konuşan Abdurrahim Albayrak, bu şampiyonluğun kendileri adına çok değerli olacağı görüşünü savundu. 

"Hedefimiz 23. şampiyonluğu kazanmak"

Albayrak, "Bu şampiyonluk bizim için çok değerli olacak. Hedefimiz 23… Bunu sezon başından beri söylüyoruz. Hedefimize ulaşarak üst üste üçüncü şampiyonluğumuzu yaşayacağız" diye konuştu.

"Terim final haftalarını nasıl oynatacağını bilir"

Öte yandan Albayrak, teknik direktör Fatih Terim'in şampiyonluk yarışındaki etkisine dikkati çekti. Sarı-kırmızılı yönetici, "Bu yoldaki en büyük şansımız teknik direktörümüz Fatih Terim. Tecrübesiyle bu final haftalarının nasıl oynanacağını iyi bilir ve oyuncularına da aktarır" ifadelerini kullandı. 

Şampiyonluk gören futbolcuların fazla olması...

Albayrak, takımda şampiyonluk yaşayan isimlerin olmasının kendileri adına avantaj olduğunu düşünüyor. Galatasaray'ın 2 numaralı ismi, "Takımda şampiyonluk gören çok oyuncumuz var. Onlarla görüşme yapıyorum ve hepsinde bu şampiyonluğun coşkusunu ve isteğini görüyorum. Yeniden sahaya çıkmak için sabırsızlanıyorlar. Başkanımız için şampiyon olacağız. Tüm takımlara Allah sakatlık ve hastalık vermesin. En büyük dileğimiz salgın sürecini kimsenin sıkıntı yaşamadan atlatması" dedi. 

Galatasaray, son 8 haftada 5 deplasman maçı oynayacak

Galatasaray'ın Süper Lig'de kalan maçları

Rizespor (D)
Gaziantep FK
Başakşehir (D)
Trabzonspor
Alanyaspor (D)
Ankaragücü (D)
Göztepe
Antalyaspor (D)

Galatasaray liderin 3 puan gerisinde

Süper Lig'de Trabzonspor 53 puanla ilk sırada yer alıyor. Aynı puana sahip olan Medipol Başakşehir 2. sırada bulunurken, Galatasaray ise 50 puanla takipte. Ligde 3. sırada olan Galatasaray, şampiyonluktan başka bir sonuç düşünmüyor.

UEFA tarafından 1 yıl Avrupa kupalarından men edilen Trabzonspor'un şampiyon olması ve 1 yıllık cezasının kalkmaması durumunda, ligde 2. sırada yer alan takım Şampiyonlar Ligi'ne direkt gidecek.

Senin için hazırladığımız haberler