Abdullah Şahin Koşusu’nda Galibiyet Yıldızhan'ın Oldu

13.04.2023 - 14:07 | Son Güncellenme: 13.04.2023 - 14:10

At yarışı haberleri... 12 Nisan Çarşamba akşamı Elazığ Hipodromu’nda gerçekleştirilen Abdullah Şahin Koşusu’nda galibiyet Yıldızhan'ın oldu. İşte detaylar.

Abdullah Şahin Koşusu’nda Galibiyet Yıldızhan'ın Oldu

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Jokey Kulübü'nden (TJK) yapılan açıklamada, 12 Nisan Çarşamba akşamı Elazığ Hipodromu’nda gerçekleştirilen Abdullah Şahin Koşusu’nu Yıldızhan kazandı.

TJK'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"12 Nisan Çarşamba akşamı Elazığ Hipodromu’nda, İlkbahar - Yaz sezonunun ilk gününde gerçekleştirilen koşu, merhum atçı ve yetiştiricilerimizden Abdullah Şahin anısına düzenlendi.

Koşuyu Yıldızhan kazandı

4+ yaşlı İngiliz atlarının katıldığı koşu (KV-8/S), 9 safkanın katılımıyla 1600 metre kum pistte koşuldu. Cüneyt Yıdızhan’ın sahibi ve yetiştiricisi olduğu 7 yaşındaki Yıldızhan (Cuvee - Yıldızhanım / Mountain Cat) jokeyi Ferit Yardımcı ile yarışı kazanmayı başardı. Mehmet Gündüz antrenesindeki doru at, katıldığı son beş koşuda dört galibiyet elde etmiş oldu.

Billy Kid 2. oldu

Koşuda ikincilik Billy Kid (Lion Heart - Aysaçan / Sri Pekan) isimli safkanın olurken, West Grove (Royal Abjar - Biella / Sri Pekan) üçüncülükte, Garonor (Lion Heart - Lajitas / Siphon) dördüncülükte, Hakimşah (Hakeem - Rapunzel / Victory Gallop) da beşincilikte yer aldı.

Yıldızhan için bitiriş derecesi 1.47.37 olarak kayıtlara geçti, koşudaki farklar ise 4,5 Boy - 1 Boy - 1/2 Boy - 3 Boy şeklinde oluştu.

Abdullah Şahin hakkında

1938 yılında Elazığ'da doğan Abdullah Şahin, at yetiştiriciliği ile uğraşan babası Topo Şahin’in atlarıyla genç yaşlarda ilgilenmeye başladı. Uzun yıllar çiftçilik yapan ve hayvancılık ile de uğraşan Şahin, 1953 yılından itibaren yetiştirdiği atlarla Adana, Ankara ve İstanbul Hipodromlarında düzenlenen koşulara katıldı. "Şahin Ekürisi" olarak sahibi olduğu “Hafiye” isimli safkan, 1979 yılı G1 Hatay Koşusu başta olmak üzere start aldığı ve aralarında birçok grup koşunun bulunduğu 46 yarışı kazandı. Elazığ Hipodromu’nun kuruluşunda da katkıları bulunan Şahin’in sahibi ve yetiştiricisi olduğu başarılı safkanlardan bazıları; Yünlüceli Kız, Altınbaşak, Topşah, Hazar Beyi’dir."

12 Nisan Çarşamba günü gerçekleşen diğer koşularda kazananlar şu şekilde:

  • Serbest Handikap Orhan Meker Koşusu'nu Papagallo kazandı
  • Ergin Talay Koşusu'nun galibi Alanalp oldu
Senin için hazırladığımız haberler