Abdullah Avcı'dan tur yorumu: Buraya kadar çok hatasız geldik, sabır istiyorum

01.08.2024 - 22:24 | Son Güncellenme: 01.08.2024 - 23:00

Trabzonspor, Ruzomberok'u 1-0 yenerek UEFA Avrupa Ligi'nde üst tura yükseldi. Maç sonu Trabzonspor'da teknik direktör Avdullah Avcı değerlendirmelerde bulundu.

Abdullah Avcı'dan tur yorumu: Buraya kadar çok hatasız geldik, sabır istiyorum

AJANSSPOR - HABER

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turunda deplasmanda 2-0 kazandığı maçın rövanşında Slovakya’nın Ruzomberok takımını konuk etti. Fırtına, Avrupa'da galibiyet hesaplarıyla bu maça başladı. Müsabakanın ilk yarısı 0-0'lık eşitlikle sonuçlandı. Bordo-Mavili temsilcimiz, Dragus'un golüyle 1-0 öne geçti ve maç bu skorla tamamlandı. Trabzonspor, rakibini mağlup ederek UEFA Avrupa Ligi'nde 3. ön eleme turuna yükseldi.

Maç sonu Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı değerlendirmelerde bulundu.

"Tarihin içine bir şeyler koymak istiyoruz"

Bu sezon başarılı işler yapacaklarını dile getiren Avcı, "Türk futbolunda önemli devrimler yapmış, 4 büyükten biri olmuş bu büyük takımın parçası olmaktan gururluyum. Yakın zamanda yaptığımız başarıların tarihin içine bir şeyler koymak istiyoruz. Oyun çok iyi başladı. İkinci maç oyun olarak da üstüne koyuyoruz. Planladığımız oyun organizasyonu kenarlar ve rakip arkasıydı. Yardımcı koşu çok önemli. Final pasları var, dokunamamak var. Oyunun büyük bölümüne hakimdik. Rakip kenarları doğru kullandı. Kaptanımız bir pozisyonda devreye girerek kurtardı. Bu kadar iyi oynarken bir an evvel koparmak için erken final pasları yaptık." dedi.

"Oyuncularıma teşekkür ediyorum"

Cihan Çanak'ın, Draguş'un ve Ozan Tufan'ın performanslarına da değinen Avcı, "Yeni transferlerin taraftarlar tarafından içeri çekilmesi beni çok mutlu etti. Taraftarlar sonuna kadar destek oldular. Bu enerjilerini artırarak destek olmaya devam etsinler. Gelen oyuncularımız olacak. Bazı yerlerde çok seçeneklerimiz yok. Başkan inanılmaz çalışıyor. Alternatifi daha çok olmasını istiyoruz. 55 maç planlıyoruz. Oyuncularıma teşekkür ediyorum. Rakibe başarılar diliyorum." dedi.

"Süreç çok uzun, sabır istiyorum"

Transferler ve gelecek rakipleri Rapid hakkında da konuşan Avcı, "Başkan transfer için çalışıyor. Yönetim kurulu da çalışıyor. Buraya kadar hatasız geldik. Taraftarımız da transferlerden memnun. Acele etmek istemiyoruz. Çok inceliyoruz. Şimdi gideceğim, belki bir şey olabilir. Umarım gerçekleşir. Gerçekleşmese de katılan en son Savic ve Okay var. Haftaya bizimle olup olmayacağına karar vereceğiz. İlk maç geçen hafta oynarken hocamızı yolladık. İki takım hakkında bilgileri aldık. Oynanan maçın da analizini yapacağız. Süreç çok uzun, sabır istiyorum. Oyun kalitesi artacak" dedi.

"Bütün planlamaları doğru yapıyoruz"

Tüm oyunculardan yararlanmak istediğini dile getitren Avcı, "Kulübede enerji hep yüksek. Oyuncu hep oynamak ister. 55 maç... Kimsenin sürekli oynama ihtimali yok. Hep hazır olmaları lazım. Bütün planlamaları doğru yapıyoruz. Fırsat geldiğinde kullanmak gerekiyor. Umarım o fırsatlar hepsine gelecek" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler